Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors nollades – ligger nu på nedflyttningsplats: ”Då var det god natt”

Publicerad:
Degerfors nollades i Stockholm. Foto: EMMA WALLSKOG

Degerfors förlorar bottenmötet i Stockholm.

AIK nätade i båda halvlekarna och passerar nu Degerfors – som i sin tur åker ner under strecket.

Degerfors topp 3:

3) Hugo Bolin

Kvick är bara förnamnet. Kan Hugo Bolin även addera spets i sista tredjedelen är det en riktigt skicklig spelare vi har att göra med.

2) Joe Gyau

Han blandade och gav (räddade först ett mål och blev sedan syndabock vid målet). Men i sin helhet var Gyau framstående för Degerfors. Yttern var stabil i defensiven och ofta väldigt aktiv i offensiven.

1) Douglas Bergqvist

Stockholmaren var som en städare längst bak – och som han vann sina dueller. Bergqvist satte inte en fot fel där ute vilket åtminstone gav Degerfors en möjlighet att komma tillbaka i matchen.

Matchens…

…Matchinledning

Som bortalag, i synnerhet mot storklubbar, pratas det om att hålla tätt de första 15 minuterna. Det gjorde Degerfors med bravur, där en AIK-anstormning var så gott som obefintlig.

...Räddning

Det var nog många i arenan som var på väg att räkna in 1–0 till AIK när Bersant Celina fick ett öppet läge i straffområdet. Men nej, en täckande fot från Joe Gyau var i stället skillnaden på likaläge och underläge för Degerfors.

...Gula

Med knappt 30 minuter spelade uppstod en situation som Elyas Bouzaiene blev inblandad i. Det tjafsades och puttades, sedan delade domare Granit Maqedonci ut gult kort till AIK:s Bersant Celina och Degerforsyttern – ett kort som gör att Bouzaiene därmed är avstängd i nästa allsvenska match mot Malmö.

Så var matchen

AIK, på Friends arena – på nedflyttningsplats. Degerfors endast en poäng före. Det var en minst sagt viktig match som spelades under måndagskvällen.

”Rödvitt” inledde piggast och skapade utifrån det även två halvchansen genom Bouzaine och Campos.

Med kvarten spelad tog stockholmarna över allt mer och fick i den 32:e minuten utdelning för det i form av mål. Alexander Milošević nådde högst på hörna och nickade in bollen bakom Sondre Rossbach.

AIK ägde sedan matchen halvleken ut.

Matchbilden var sedan jämn och chansfattig i den andra halvleken. Men matchen dog sedan när AIK stängde butiken till 2–0 i den 71:e minuten.

Abdihakim Ali tog fart och avslutade. Bollen styrdes sedan på Sebastian Ohlsson, som ställde Rossbach.

Då var det godnatt för Degerfors – som nollades och nu ligger på nedflyttningsplats, men med samma poäng som Sirius.

Degerfors startelva (5-3-2)

Sondre Rossbach - Elyas Bouzaine, Gustav Granath, Douglas Bergqvist, Sebastian Ohlsson, Joe Gyau - Rasmus Örqvist, Johan Mårtensson, Christos Gravius - Hugo Bolin, Diego Campos.

Avbytare: Jonas Olsson, Seid Korac, Oscar Wallin, Karim Mammar, Justin Salmon, Pashang Abdulla, Alexander Hedén Lindskog, Peter Gwargis, Gustav Lindgren.

VF-sporten tippar – så slutar den allsvenska bottenstriden: ”Blir en målskillnadsaffär”

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.