Hoppa till huvudinnehållet

Tacka tränarparet för Allsvenskan

Publicerad:
Det är ett misstag av Degerfors IF att släppa tränarduon Tobias Solberg och Andreas Holmberg, anser insändarskribenten.
Det är ett misstag av Degerfors IF att släppa tränarduon Tobias Solberg och Andreas Holmberg, anser insändarskribenten. Foto: Tommy Pedersen/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

”Väldigt märkligt att era tränare får gå. De har gjort ett jäkligt bra jobb med små marginaler och möjligheter. Vi konkurrenter runt omkring tackar och tar emot såklart. Det här lär inte stärka era chanser till att hålla er kvar.”

Så sade min svåger Pontus, som är Gnagare, angående det som händer kring vår tränarduo. Och jag hör samma sak från flera håll. Fotbollskunniga människor häpnas.

Holmberg och Solberg har hållit oss kvar i Allsvenskan i flera år – mot alla odds. De har ständigt fått ta hand om spelare från lägre hyllor än de flesta av de allsvenska konkurrenterna, och har förädlat t ex Victor Edvardsen, Abdelrahman Saidi (numera Boudha) och Dijan Vukojevic, samt givit Gustaf Lagerbielke och Omar Faraj en solid språngbräda mot nya och högre mål.

Och nu har arenafrågan ställts på sin spets. Vad vi inte har utrymme för är ett ”tvåfrontskrig” – att dels jobba med att lösa det akuta problemet med Stora Valla, OCH att söka en ny tränare till nästa år. Det vore nästan ett självskadebeteende att hantera situationen på det sättet. Vilket är då lättast att lösa? Jo, att helt enkelt meddela tränarparet att man ändrat sig; att de får varsitt nytt kontrakt, för att sedan lägga fullt fokus på att se till att vi kan spela våra hemmamatcher på Stora Valla även nästa år.

Försök att släppa på prestigen och fyrkantstänket, kära styrelse. Jag vet att ni kan.

Oraklet i Delfi

Artikeltaggar

Abdelrahman SaidiAllsvenskanFotbollGustaf LagerbielkeOmar FarajSportStora VallaVictor EdvardsenVintrosa