Hoppa till huvudinnehållet

Bevara Kindsjöns camping!

Publicerad:
Insändarskribenten tycker inte att Fortum bör riva gamla Kindsjöns camping i Bograngen.
Insändarskribenten tycker inte att Fortum bör riva gamla Kindsjöns camping i Bograngen. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ända sen jag var en liten flicka har jag älskat att sitta på bänken där jag ätit min glass och sett ut över sjön. Man blev så lugn av att sitta där och se hur vattnet blänker av solen. Men för några veckor sedan köpte Fortum hela campingen.

Fortum äger många dammar i Sverige, många av dammarna är så gamla att dessa behöver lagas. Detta kostar för mycket pengar för Fortum. Så det är därför dom ska riva den. Fortum betalade 600 000 tusen kronor för campingen, varför dom betalade så mycket var kanske för att ingen annan skulle kunna gör det. Vattennivån kommer att minska fruktansvärt mycket. Till slut kommer det att se ut som en bäck med gyttja och inte alls så vacker om den är nu.

Fortum ska också riva stugorna, dom har inte kommit med ett bra svar på varför dom ska riva, för att det har inget med dammen att göra. Vissa har sagt att det är vattenskador i dammen, det är kanske därför dom ska riva dammen.

Campingen var bra för turister. Ifall någon familj hade åkt långt så kunde man ta ett stopp där vid campingen. Många i trakten tycker att denna idén är dålig eftersom det då inte kommer att bli så lätt att fiska.

Fortum får väl spara pengar till att lag dammen istället för att riva den.

Jag tycker att Fortums plan är en dålig idé, men jag antar att dom är tvungna att riva den. Men det är onödigt att riva stugorna också, för det handlar inte om dammen.

Maja Arnesson

Artikeltaggar

BograngenCampingDammarFortumKindsjönTurism