Hoppa till huvudinnehållet

Nominerad till årets rektor – nu får hon nytt toppjobb i grannkommunen

Publicerad:
Amelie Wahlström lämnar jobbet som rektor på Rudsskolan i Karsltad för att bli ny grundskolechef i Kristinehamn. Foto: Kristinehamns kommun

Rudsskolans rektor Amelie Wahlström är en av de skolledare som är nominerade till det ärofyllda skolledarpriset Årets rektor.

Samtidigt så står det nu klart att hon lämnar Rudsskolan – för ett toppjobb i Kristinehamn.

Den 19 oktober kan Amelie Wahlström utses till Årets rektor efter sina insatser på Rudsskolan i Karlstad. Bara en och en halv månad senare kommer hon sedan att påbörja en ny tjänst, som ny grundskolechef i Kristinehamns kommun.

Amelie Wahlström har varit rektor i Karlstads kommun i totalt tolv år, först på Vålberggskolan och därefter på Rudsskolan, och hon har bland annat prisats för sitt ledarkskap inom digitalisering och förändringsarbete.

– Jag ser fram emot att få arbeta med Amelie. Hennes erfarenhet som skolledare och arbete med digitalisering kommer gynna arbetet med att fortsätta utvecklingen av grundskolan i Kristinehamn, säger Kristinehamns skolchef Jonas Bergman Wallin i ett pressmeddelande.

Får en nyckelroll

I samma pressmeddelande skriver Kristinehamns kommun att Amelie Wahlström kommer att ha en nyckelroll när det gäller att förbättra grundskolans kvalitet , bland annat genom att ”främja höga skolresultat, ge stöd åt våra skolledare och se till att alla elever får en likvärdig utbildning”.

Amelie Wahlström säger i pressmeddelandet att hon ser fram emot det nya uppdraget.

– Jag ser ett oerhört inspirerande viktigt uppdrag framför mig, där jag kan ta ett större helhetsgrepp samt få användning av mina praktiska erfarenheter och kunskap från ett långt arbetsliv i skolans värld. Min vision och absoluta målsättning är att alla elever i kommunen ska få möjlighet till en högkvalitativ, engagerad, samtidsuppdaterad grundskola.

Amelie Wahlström tillträder den nya tjänsten den 6 december.

Värmlänningar med i racet om att bli Årets rektorSkola flaggar för stora risker när tjänster försvinner: ”Allvarligt läge”Nya falsklarm på Rudsskolan: ”Jag blir heligt förbannad”

Artikeltaggar

DigitaliseringGrundskolanJonas Bergman WallinKarlstadKristinehamnPressmeddelandeRudsskolanSkola och utbildningUtbildning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.