Hoppa till huvudinnehållet

Straffkungen fixade segern åt FBK – här är hans nya sätt att luras: ”Orimlig utdelning”

Publicerad:
Victor Ejdsell lurar ner Linus Söderström och lyfter upp 3-1 med en backhand. Foto: Tommy Pedersen/TT

Säsonger kommer och säsonger går – Victor Ejdsells straffskytte består.

– Jag har fått en orimligt bra utdelning – även när jag försöker med nya varianter går de hem, säger 28-åringen som både hyllades och fick en gliring av Tomas Mitell efter 4–1-segern mot Skellefteå.

En drömstart med 2–0 när Färjestad gick på knock, men i andra perioden var man illa ute. Skellefteå hade reducerat och en kvittering hängde i luften i PP för västerbottningarna.

Det var då Joakim Nygård åkte sig fri, blev hakad – och domaren satte armarna i kors över huvudet.

Tomas Mitell, han behövde inte ens fundera.

– Ejdsell får förtroendet så länge han har det facit han har nu. Så många mål han gjorde i fjol kan han nog få bomma någon och lägga nästa ändå. Det finns några som säkert ä’r sugna – men de får vackert vänta på sin tur tills han skjuter bort sig, ler FBK-tränaren.

Nu klev han fram, tog sin vände ut mot vänster – men adderade en twist.

– Om jag har ett brett sortiment av grejer, då kan jag lura målvakterna lite mer.

Victor Ejdsell och hans lagkamrater har all anledning att le sett till hur säsongen inletts.
Victor Ejdsell och hans lagkamrater har all anledning att le sett till hur säsongen inletts. Foto: Tommy Pedersen/TT

Det han nu bjöd på var en överlång dragning som aldrig tycktes ta slut – men som fick ner Linus Söderström på rygg.

– Jag tror att de flesta har koll nu, jag har gjort den där dragningen flera gånger och lagt pucken mellan benen och den har gått hem. Nu kände jag att jag var tvungen att testa något nytt – försöka lura honom att jag ska lägga den mellan benen men istället vänta ut honom. Jäkligt skönt att den gick in, ler Ejdsell.

”Starkt av oss”

Skönt, och viktigt.

– Innan straffen hade vi en känsla av ”det här ska vi kunna kvittera...”. Men efter den tycker jag vi bleknar bort, sa Skellefteåtränaren Robert Ohlsson efteråt.

Ejdsell håller med:

– Vi dippar inte så lite i andra perioden. Men vi ska ta med oss att vi möter ett bra lag på andra sidan, det är lätt att se passiv ut som motståndare när man får emot sig den forechecken. Starkt att vi kan växla upp i tredje, spela på ett moget sätt.

Mitells gliring

Ejdsell satte själv där ett andra mål för kvällen, 4–1 som definitivt grusade Skellefteås hopp om poäng. En fin start på säsongen för hagfôrsingen som på väg till intervjuer mötte Tomas Mitell som utbrast med ett stort leende:

– Det går bättre när du kör och rör på fötterna – märkligt va!

Victor Ejdsell:

– Haha, uppenbarligen! Det känns direkt när vi har en match där vi får ”gå” lite mer. Jag vill spela en hockey där jag får forechecka mycket, vinna närkamper och skapa situationer därefter – då tycker jag att jag är som bäst, säger han och hyllar kemin han fått i kedjan med Joel Kellman i mitten och Oscar Lawner på andra kanten.

Magnus Nygren och Victor Ejdsell firar segern med fansen.
Magnus Nygren och Victor Ejdsell firar segern med fansen. Foto: FREDRIK KARLSSON

– Vi är ganska överens om vilken hockey vi vill spela. Lawner är snabb, men jag och Kellman åker med varsin varningstriangel på ryggen. Vi vill ta oss genom mittzon på ett enkelt sätt – komma in och vinna kampen långt ner. Vi får in lite av allt i kedjan – när vi spelar rätt skapar vi chanser.

Kul att få vara ytterforward och få böka runt lite?

– Det är det! Jag trivs bra där. Fysiken är en del att mitt spel, som center är det lätt att man blir försiktig och vill säkra upp hemåt. Det är mycket lättare att släppa lös på kanten.

”Ståplats var som en dirigent som styrde hela LA – publiken bar Färjestad till seger”Mitell och Groleaus hyllningar till fansen: ”De gör så stor skillnad”Raketöppningen gav tre poäng till FBK – i kaptenens förvåning: “Aldrig gått så snabbt”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHLSkellefteå AIK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.