Hoppa till huvudinnehållet

Snart är nya simhallen färdig: ”Det blir en stor förbättring”

Publicerad:
Jukka Mäenpää, teknisk chef på Storfors kommun, säger att arbetet med simhallen rullar på enligt tidsplan. Foto: Eva Wiklund

Arbetet med den nya simhallen i Storfors går framåt.

Just nu anläggs bassängen i rostfritt stål som ska få en bättre tillgängligheten för kommande badare och vattenmotionärer.

– Det ser ut som att vi ska kunna hålla tidsplanen, säger Jukka Mäenpää, teknisk chef på kommunen.

Plåtbassängen som ersätter den gamla kommer ha samma mått och djup som sin föregångare, tolv gånger sex meter och mellan 1,34 och 0,8 meter djup. Bassängen höjs till golvnivå vilket ska förbättra tillgängligheten avsevärt.

– Det blir ingen trappa till simhallen, utan golvet byggs i nivå med ingången, säger Jukka Mäenpää i ett pressmeddelande.

Ny anläggning

Bassängen i rostfritt stål ska svetsas på plats och en ny pumpanläggning samt ett nytt cirkulationssystem kommer också kunna säkerställa vattenkvaliteten.

Ytvattnet pumpas till reningsanläggningen och kommer sedan tillbaka in i bassängen från en ränna som ska gå längs hela botten.

– Det blir en stor förbättring, säger Jukka Mäenpää.

Lagom till vårterminen beräknas den nya simbassängen vara helt klar och kunna användas igen.

Artikeltaggar

BadanläggningarFritid och livsstilMotion och hälsaSimningStorforsStorfors kommun

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.