Hoppa till huvudinnehållet

Så sparade vi 500 kronor på en tank

Publicerad:
Foto: Beate Oma Dahle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Att tanka i dag gör ett stort hålrum i plånboken. Många tänker nog både en eller två gånger innan de tar bilen. När jag och sambon åkte på semester valde vi att tanka i nabolandet, och sparade 500 kronor.

I början av september sköt oljepriserna återigen i höjden, och det dröjde inte förrän drivmedelsbolagen följde efter. På tio år har dieselpriset ökat med över tio kronor per liter och bensinen sju.

För många är bilen det enda alternativet för att kunna ta sig till jobbet, själv är jag snarare väderstyrd då jag helst cyklar. Vid dåligt väder blir det buss.

På semestern åker jag däremot gärna i vår campervan med min sambo och hund – så också i år, och för tredje året i rad gick resan till Norge. Där har vi lärt oss att drivmedelspriserna är lägre på söndagarna, och då vi reste ut den dagen tankade vi på den norska sidan. Redan när vi passerat gränsen hade dieseln gått ner med tre kronor per liter, och ju längre in i landet vi kom – desto lägre blev priset. När vi slog till kostade litern 17,92 kronor och vi räknade ut att vi sparat 500 kronor på en tank.

Det känns lite galet att det ska skilja så mycket. Och med tanke på att hushållen det senaste året fått det allt tuffare ekonomiskt ska det bli spännande att se om regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna håller löftet om att sänka skatten på drivmedel.

Artikeltaggar

BudgetarCyklarEkonomiGomorronHusdjurSemester