Hoppa till huvudinnehållet

Efter mardrömsmatchen – nu tappade Karlstad Fotboll segern på tilläggstid: ”Förbannat surt”

Publicerad:
Karlstad med huvudtränare Kjell Jonevret blev snuvade på seger på tilläggstid hemma mot Umeå.
Karlstad med huvudtränare Kjell Jonevret blev snuvade på seger på tilläggstid hemma mot Umeå. Foto: Helena Karlsson

Efter 0–6 senast stormade Karlstad mot tre poäng hemma mot Umeå.

Men i den 94:e minuten, med typ matchens sista spark, kvitterade gästerna till 2–2 vilket blev slutresultatet på Sola Arena.

– Det är förbannat surt, säger Karlstads huvudcoach Kjell Jonevret.

Karlstad utklassat – förlorade med tennissiffror: ”Inte roligt alltså”

Tabellnian Karlstad Fotboll stod på 27 poäng efter 21 matcher i ettan norra inför lördagens hemmamöte med Umeå FC som inkasserat 32 poäng och var på sjätte plats. Karlstad hade två raka nederlag och senast föll KF med 0–6 borta mot serieledande Sandvikens IF och vid avspark i dag, med nio omgångar kvar, var det fyra pinnar ner till kvalplats.

Karlstad kom till spel mot Umeå utan två riktigt meriterade spelare i form av Erik Björndahl och Jacob Ericsson i vad som blev en mycket händelserik första halvlek på Sola Arena inför 684 åskådare. Hemmalaget öppnade bäst och i matchminut 22 kom första baljan genom Noel Björk som sköt 1–0 från nära håll efter en smått rörig sekvens i gästernas straffområde. Kassen var Björks första i division 1 och såklart en smakstart för Karlstad efter 0–6-nederlaget senast.

Takuto utökade

Umeå, som 21 maj hemmavann mot KF med 3–0, var inte alls ofarligt men det var Karlstad som i 32:a minuten dubblade ledningen. Yasuoka Takuto nickade in 2–0 på hörna från Oscar Kihlgren och det var alltså rejäl medvind i KF-seglet. Hemmamålvakten Mathias Karlsson, som bröt matchen mot Sandviken men nu var tillbaka, stod sedan dessutom för en superräddning när Isac Spanedal fick ett friläge. Bara minuter senare drog Karlsson på sig straff och gult kort i en duell med Umeåanfallaren Kerfala Cissoko och vasse målskytten Cissoko gjorde inget misstag från elva meter och det var reducerat 1–2 i paus.

Noel Björk, till höger, nätade till 1–0 och fick sällskap av David Johannesson. Björks balja var anfallstalangens första i första starten för Karlstad i division 1.
Noel Björk, till höger, nätade till 1–0 och fick sällskap av David Johannesson. Björks balja var anfallstalangens första i första starten för Karlstad i division 1. Foto: Helena Karlsson

I starten på andra halvlek visade Karlsson mästartakter när han ”rånade” Umeå på en 2–2-kvittering och det var ett bortalag som öppnade andra starkt. Hemmalagets David Johannesson fick två finfina målchanser men det var fortsatt 2–1, och Umeå var efter drygt 65 minuter väldigt nära nätkänning.

Kalldusch för Karlstad

Efter cirka 73 minuter hade gästerna en boll i nät men det blev avblåst för offside. Det blev långa slutminuter för hemmagänget som efter 93.00 var i 2–1-ledning. Men i den 94:e minuten, med typ matchens sista spark, kvitterade Umeås Anton Nyholm till 2–2 vilket också blev slutresultatet.

– Andra halvlek blev en lång jobbig sak för oss där vi ändå försvarade oss ganska väl även om Umeå tryckte på och tryckte på, säger KF-huvudtränaren Kjell Jonevret om sista 45 minuter plus tillägg och berättar mer:

– De var fysiskt starka och vi började tröttna. Det började krampa för många spelare både lite här och där. Vi hade begränsat med alternativ (på bänken) eftersom vi inte har så många spelare tillgängliga. Så det blev lite konstigt på slutet. Några fick kanske köra lite för länge men det fanns inte så många alternativ heller.

”Är så små marginaler”

Jonevret fortsätter:

– Det är förbannat surt. Domarna hade lagt till tre minuter och så blev det en fjärde också. Jag såg inte hur målet gick till men det seglade väl in en boll där.

– När Mathias Karlsson tog bollen på hörnan i 93:e så trodde jag att nu… Skönt liksom. Seger i en sådan här match kan räcka för att vi ska komma upp igen. För nu är det rätt deppigt i vårt omklädningsrum istället. Det är så små marginaler. Det handlade bara om några sekunder så hade det varit mycket roligare att komma till träningen på måndag.

– Men det var en poäng efter några riktigt svaga hemmamatcher där vi kammat noll. Vi ska väl ändå ta med oss den poängen och så får vi jobba vidare. Det är inte så mycket mer att göra. Vi kan inte göra något åt det som varit utan vi måste se framåt.

”Riktigt skönt”

Karlstadsanfallaren Noel Björk född 2003 prickade alltså in 1–0 i första halvlek.

– Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag fick bollen. Jag stod på rätt ställe helt enkelt och kunde peta in bollen vid stolpen, säger Björk om vad som var första baljan på den här nivån, och den kom i talangens första start för KF:

– Det var riktigt skönt faktiskt. Riktigt roligt. Det hade varit skönt med en vinst på det men nu blev det som det blev.

Artikeltaggar

David JohannessonEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollJacob EricssonKerfala CissokoKjell JonevretMathias KarlssonOscar KihlgrenSandvikens IFSola ArenaUmeå FC

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.