Hoppa till huvudinnehållet

Skogspromenad på lunchrasten – bra för både insekter och studenter på Campus

Publicerad:
Bakom Olle Lilliestierna, campuschef vid Karlstads universitet, och Anders M Berg, fastighetschef på Akademiska Hus, slingrar sig det nya promenadstråket bakom campusområdet. Här vid entrén ska namnet på stigen hänga så fort vinnaren i namntävlingen är utsedd.
Bakom Olle Lilliestierna, campuschef vid Karlstads universitet, och Anders M Berg, fastighetschef på Akademiska Hus, slingrar sig det nya promenadstråket bakom campusområdet. Här vid entrén ska namnet på stigen hänga så fort vinnaren i namntävlingen är utsedd. Foto: Veronica Sjöblom

Nu finns möjligheten att ta en skogspromenad på lunchen mellan föreläsningar och jobbmöten vid Karlstads universitet.

Längs skogspartiet på baksidan av campusområdet slingrar sig numera en promenadstig öppen för alla.

– Här kan man verkligen förena nytta med nöje, säger campuschefen Olle Lilliestierna.

De senaste åren har Akademiska Hus lagt kraft på att göra campusområdet i Karlstad mer attraktiv för både studenter och anställda vid universitetet.

Det senaste tillskottet är promenadstigen som inte bara är bra för kropp och själ utan även den biologiska mångfalden. Skogspartiet har tidigare inte varit så promenadvänligt, men knyter nu ihop hela campusområdet.

– Här ska alla få tillgång till avkoppling och frisk luft, den är inte bara till för studenter eller anställda, säger Olle Lilliestierna.

Undervisning i det fria

Satsningen startade när träd blev angripna av granbarkborrar och behövde tas bort. Nu finns här i stället fågelholkar, insektshotell och igelkottsboenden längs vägen. Växter har planterats för att pollinerande insekter ska trivas och belysning lyser upp stigen när mörkret faller på.

– Bänkytorna ska göra det möjligt att ha undervisning eller jobbmöten här ute i det fria, säger Olle Lilliestierna.

Just nu pågår en namntävling vad promenadstråket ska heta.

– Vi har fått in hundratals förslag och ska inom de närmaste veckorna gå igenom och utse en värdig vinnare, säger Anders M Berg, fastighetschef på Akademiska hus.

Artikeltaggar

Akademiska HusBiologisk mångfaldDjur och naturKarlstadKarlstads universitetMotion och hälsaSkola och utbildningStudenterVäxter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.