Hoppa till huvudinnehållet

Sörj inte förlusten för mycket Sverige – Ni är ändå inte Tyskland

Publicerad:
Morgan Schmidt är chefredaktör på Värmlands Folkblad.
Morgan Schmidt är chefredaktör på Värmlands Folkblad.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det var tufft att se Sverige åka på däng mot alpnationen Österrike i EM-kvalet. Men det kunde ha varit värre.

Vi kunde ha varit Tyskland.

Visst, efter förlusten mot Österrike så ser det onekligen mörkt ut för Sverige när det gäller möjligheterna att gå till nästa års EM. Men, det är ju inte så att Sverige inte har missat mästerskap förut och när det ser illa ut så kan man ändå alltid glädjas åt att det ser ännu sämre ut för andra.

Som Tyskland. Visserligen är ju Die Manschaft direktkvalificerade till EM i egenskap av värdnation, men man kan också konstatera att det har sett ganska dystert ut på fotbollsplanen på sistone. Efter flera urusla turneringar och kassa vänskapsmatcher så förlorade Tyskland för några dagar sedan mot Japan med 4-1. På hemmaplan.

Och om landslagskritiken i Sverige nu är stor så kan man ju tänka sig hur stor kritiken är i Tyskland efter den brakförlusten. Knappt ett år innan ett EM på hemmaplan. Och mycket riktigt fick också tränaren Hansi Flick kicken på stubinen. Att Tyskland häromdagen lyckades slå ett något decimerat Frankrike med 2-1 känns mest av allt som en tillfällighet.

Så nu ska alltså Tyskland på mindre än ett år försöka förvandla ett fiaskolag till en hemmafavorit. Lycka till med det säger jag. Den pressen ska nog det svenska landslaget vara glada att de slipper.

Artikeltaggar

FotbollFrankrikeGomorronÖsterrikeSportTurneringarTyskland