Hoppa till huvudinnehållet

Discgolf eller rekordtrappa – så kan Ekesberget utvecklas

Publicerad:
Området runt Ekesberget kan komma att utvecklas, det är åtminstone syftet med den motion som Socialdemokraterna nu har fått bifall för.
Området runt Ekesberget kan komma att utvecklas, det är åtminstone syftet med den motion som Socialdemokraterna nu har fått bifall för. Foto: Daniel Olausson

En grupp tillsätts för att se över hur området runt Ekesberget kan utvecklas.

Kommunstyrelsen har bifallit Socialdemokraternas motion på ämnet.

– Det bör kunna bli vad som helst, säger oppositionsrådet Tomas Pettersson (S).

Något med kulturinriktning, discgolfbana eller varför inte Sveriges längsta trätrappa?

Ja, när Socialdemokraterna lade fram sin motion i maj förra året så hade man själva spånat lite kring vad som vore möjligt att göra för att öka Ekesbergets attraktionskraft som besöksmål i Ekshärad.

Nu ska kommunen som samordnare samla föreningar på orten för att inleda en diskussion och vad det landar i är helt upp till de berörda.

– Jag tänker att det blir helt öppet. Vi får väl se vad föreningarna har med sig för idéer, men det skulle kunna bli vad som helst. Det här som vi tog upp som Sveriges längsta trätrappa är att det vore fantastiskt att ta sig upp på berget och att vi då kunde göra en turistattraktion av det. Men det är säkert mer som går att hitta på, säger Tomas Pettersson.

Intresse för en discgolfpark i Ekshärad finns sedan tidigare.
Intresse för en discgolfpark i Ekshärad finns sedan tidigare. Foto: Tommy Andersson

Kommunalrådet Jens Fischer (OR) tillägger att det redan har inkommit en del medborgarförslag som rör området, inte minst när det kommer till att anlägga en discgolfbana där.

– Det finns en förening som visat intresse för att driva frågan och där kan även vi som kommun vara med och stötta. Så vi får väl se om vi kommer fram till något, nu ska ett sådant arbete påbörjas och vi ser positivt på det, säger han.

Artikeltaggar

DiscgolfEkesbergetEkshäradJens FischerKommunstyrelsenMedborgarförslagOberoende realisterPolitikSamhälleSocialdemokraternaTomas PetterssonTurism

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.