Hoppa till huvudinnehållet

Anders Bagges hyllning av värmländske idolen: ”Bland det bästa jag har sett”

Publicerad:
Värmländske Love Strandberg stormar mot den direktsända kvalveckan i ”Idol”.
Värmländske Love Strandberg stormar mot den direktsända kvalveckan i ”Idol”. Foto: TV4

Värmländske Love Strandberg håller på att växa ut till en "Idol"-succé. "Bland det bästa jag har sett", sade Anders Bagge om hans duettmoment i torsdagens program.

– Ja, gud var kul, säger 26-åringen själv.

"Det är så här man gör det." "Absolut bland det bästa jag har sett sedan jag började jobba med 'Idol'." "Det där var nog en klassiker." Love Strandberg och stockholmaren Simon Näslund, 23, ställde skåpet i torsdagens duettmoment inne på Södra teatern, där de gjorde Whitney Houstons och Mariah Careys klassiker "When you believe" framför juryn.

Love Strandberg berättar att han stötte ihop med Simon Näslund när de hamnade i samma kögrupp inför a cappella-momentet på Mosebacke torg.

– Vi kom fram till att vi har gemensamma kompisar så det kändes väldigt naturligt att börja snacka. Vi är båda ganska öppna, men har även den introverta sidan. När någon av oss behöver vara i sin bubbla ett tag så måste vi inte förklara för den andre. Det är en trygghet att kunna vara tysta med varandra utan att det blir stelt eller så.

Juryn var lyrisk, hur kändes det för egen del på scenen?

– Ja, gud vad kul. Alltså, jag höll på att tappa lite text men jag vet inte om det märktes så mycket? Jag kände mig ändå så närvarande, och fann en trygghet i Simon. Jag kunde vända mig mot honom och lyckades rädda upp det, tror jag. Jag improviserade fram något, och han hängde på.

Nu återstår det endast ett hinder innan den livesända kvalveckan i "Idol"-studion i Spånga.

– Det är solomomentet kvar, det är sista delen i slutauditionen, säger Love Strandberg.

Värmländske Love, 26, möter ”Idol”-juryn: ”Alltid älskat att klä upp mig”

Artikeltaggar

Anders BaggeEtik och religionGudIdolMariah CareyMosebacke torgNöje/KulturSimon NäslundSkådespelareTeaterWhitney Houston

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.