Hoppa till huvudinnehållet

VF-efterlysningen funkade – nu tar Ewa över Continental: ”Roligt och läskigt!”

Publicerad:
Så sent som för drygt en vecka sedan skrev VF om Ewa Wiklund och hennes tyg- och klädbutik Ewa-Lenas Källare. Nu tar hon över Continental på Clevegatan i Skoghall. Foto: HP Skoglund

Thomas Wilhelmsson vädjade förra veckan i VF om en efterträdare till hans syster Helenas klädbutik i Skoghall. Det tog skruv.

På onsdagen flyttade Ewa Wiklund in med sin tygverksamhet – som snart inte kan kallas ”Ewa-Lenas källare” längre.

– Jag får fundera på det – men det blir inte ”Ewa i markplan”, skrattar hon.

Continental på Clevevägen har varit i familjen Wilhelmssons ägo sedan 1955, men sedan Helena Wilhelmsson hastigt gått bort stod brodern Thomas med ett dilemma. Han ville inte bomma igen, men hade heller inte möjlighet att ta över själv.

När Ewa Wiklund upptäckte VF-artikeln gick det dock snabbt.

– Jag fick se den delad via Facebook, och samma morgon hade jag ett möte med Camilla Brolin som jag just börjat en skräddarutbildning hos. ”Nu vet jag vad du ska göra med framtiden!” sa hon och jag förstod direkt vad hon menade...

Efter lite ångest och nån dags fundering tog hon kontakt med Thomas Wilhelmsson, som vid det laget fått flera mer eller mindre seriösa spekulanter. Ewa seglade dock upp som toppkandidat direkt: hon var redan etablerad i Skoghall sedan tidigare och dessutom i rätt bransch.

Thomas förklarar:

– Det känns jättebra med den här lösningen, Ewa håller ju på med tyger och kläder sedan tidigare. Det kanske inte blir under namnet Continental och exakt samma verksamhet, men butiken får i alla fall leva vidare.

Thomas Wilhelmsson är nöjd med den snabba lösningen. ”Ewa håller ju på med tyger och kläder sedan tidigare, det känns helt rätt”.
Thomas Wilhelmsson är nöjd med den snabba lösningen. ”Ewa håller ju på med tyger och kläder sedan tidigare, det känns helt rätt”. Foto: HP Skoglund

Själv beskriver Ewa Wiklund känslorna som en blandning mellan roligt och läskigt:

– Det har ju gått otroligt fort, det här var inget jag såg på horisonten. Men det har varit lite trångbott i källaren på Solgatan och framför allt har det varit besvärligt med trappan ned. Jag har ju en del äldre kunder. Det här blir ett stort lyft på så sätt.

Kläderna som hörde till Continental flyttar hon till det ena av de två rummen i butiken, medan tygrullar och egensydda kläder stuvas in i det andra. Exakt hur verksamheten ska se ut får sedan framtiden utvisa.

– Jag är ju inte så kunnig på mode, men jag tänker att kunderna får bestämma lite hur det ska bli framåt. Så småningom kommer jag ju bli färdig skräddare också, så jag får ännu fler ben att stå på. Det ska bli spännande!

Och namnet på butiken?

– Det blir inte Ewa-Lenas källare, min tidigare kollega Lena Ranudd finns ju inte med i bilden längre. Och inte ”Ewa i markplan” heller, haha. Jag får fundera på det, men klart är att Continental-skylten utanför ska få sitta kvar. Den har ett historiskt värde.

Läs också:

Efter systern Helenas oväntade bortgång – vem vill ta över den anrika butiken?Färgexplosion med retrokänsla – Ewa-Lenas källare är en mötesplats för tygnördar

Artikeltaggar

ButikerFacebookHandelKläderMänskligtModeSkoghallThomas Wilhelmsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.