Hoppa till huvudinnehållet

Varför ingen ungdomsträning, Nordvärmlands FF?

Publicerad:
Insändarskribenten vill se en större satsning på ungdomsfotboll i Sysslebäck.
Insändarskribenten vill se en större satsning på ungdomsfotboll i Sysslebäck. Foto: Ørn E. Borgen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag bara undrar varför man inte har träningar för ungdomar?

Jag vet att vi inte får ihop ett sjumannalag. Men genom att ha en träning i veckan hade man kanske kunnat få ut barn och röra på sig. Själv måste jag åka till Torsby för att träna fotboll minst en gång i veckan som är nio mil enkel väg. Men det är upp till er om ni nästan bara ska ha inköpta spelare i stället för att ha ett mer lokalt lag.

När det finns A-lagsspelare på plats i Sysslebäck som skulle kunna hålla träningar och vara förebilder för bygdens barn. För att aktivera barn och ungdomar med en fotbollsträning i veckan. Vet att det finns intresse från fem till fjorton år. Om det är ett mer lokalt lag så kommer det nog mer folk och kollar för att det kanske känner igen hemfolk mer än inköpta spelare. Om man hade en träning i veckan så kunde barn koncentrera sig bättre i skolan. För idag så är det väldigt många som sitter stilla väldigt mycket och sällan rör på sig. Man mår bäst om man rör sig mer en timme per dag och kommer ut och tränar och har kul med kompisar. Att man tränar lagspel för att bli samspelta och känna varandra mer. Om det var träningar så skulle de kanske bidra med några spelare till A-laget.

Marcus Karlstam

7:an Kvistbergsskolan

Artikeltaggar

FotbollKvistbergsskolanMotion och hälsaNordvärmlands FFSportSysslebäckTorsbyTräning