Hoppa till huvudinnehållet

Nu säljer Emma sin älskade blombo efter 16 år: ”Jag hoppas någon vill köpa det och driva det vidare”

Publicerad:
Efter 16 år som blomsterhandlare säljer nu Emma Nilsson sitt livsverk.
Efter 16 år som blomsterhandlare säljer nu Emma Nilsson sitt livsverk. Foto: Tina Bredsberg

Efter 16 år som blomsterhandlare har Emma Nilsson beslutat sig för att sälja sin blombo.

– Det har varit jättekul och jag har lärt mig jättemycket, men jag känner att jag vill göra mina timmar och sen ha fritid också, säger hon.

När VF når Emma på telefon befinner hon sig i butiken som hon själv tog över för 16 år sedan, då hade blomsteraffären drivits i tre generationer. Innan hon köpte verksamheten gjorde hon själv sin praktik här under floristutbildningen.

Men nu känner Emma själv att hon gjort sitt, och mycket har förändrats genom åren. Från början berättar hon att hon fick mycket hjälp och stöd av familjen. Men den sista tiden har hon i stort sett drivit affären helt själv.

– Jag känner mig ganska klar med eget företag efter sexton år. Det är mycket jobb, och jag jobbar sex dagar i veckan, säger hon.

Leva kvar

Emmas Blombo ligger vid Branäsbergets fot mellan Likenäs och Sysslebäck, och butiken som har varit det självklara valet för ortsborna när de ska göra sina blomsterinköp hoppas hon får leva kvar. Förutom blommor finns här även inredning och presentartiklar.

Emma Nilsson hoppas någon vill ta över verksamheten, och driva det vidare som en blomsteraffär.
Emma Nilsson hoppas någon vill ta över verksamheten, och driva det vidare som en blomsteraffär. Foto: Privat

Fastigheten har legat ute till försäljning för 800 000 kronor hos mäklarfirman Real Advice i snart två veckor, och redan har flera intressenter hört av sig. I priset ingår förutom butiks- och kontorsbyggnaden även ett stort växthus på 290 kvadratmeter.

– Jag hoppas att det finns någon där ute som vill köpa och driva det vidare som blomsteraffär. Det hade varit jätteskönt.

Vad säger kunderna nu när du ska sälja?

– De önskar att blomsteraffären får leva kvar, samtidigt som de så klart tycker det är tråkigt.

Det har också som för många andra varit intensiva och svåra tider med bland annat corona. För trots att det gått bra för henne blev det lite väl mycket arbete för en person, och i sommar så kom nästa utmaning.

– Jag fick inte tag på någon semestervikarie och jag känner att jag blir äldre, säger hon, och fortsätter:

– Det har varit jättekul och jag har lärt mig jättemycket, men jag känner att jag vill göra mina timmar, och sen ha fritid också.

Oskrivet blad

Samtidigt som det varit mycket jobb ser hon tillbaka på åren med glädje, och hon har älskat varje minut.

– Jag har fått vara med om så mycket med mina kunder. Det har varit allt från födelsedagsbuketter till bröllop och det tråkiga med begravningar. Jag har varit med hela tiden, och det har varit jättekul.

Förutom blommor finns här även inredning.
Förutom blommor finns här även inredning. Foto: Tina Bredsberg

Den sista oktober stänger Emma sin affär, och hon hoppas då kunna lämna över nyckeln till någon annan.

Vad hon själv ska göra i stället vet hon inte än, men det är inget som oroar.

– Jag har ingen aning om vad jag ska göra, jag tänker att det ordnar sig. De skriker efter personal inom vården och barnomsorgen och extrapersonal överallt. Så det är jag inte stressad över faktiskt.

Artikeltaggar

BlommorButikerFastigheterHandelInredningLikenäsSysslebäck

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.