Hoppa till huvudinnehållet

Du ska inte tro det blir höst

Publicerad:
Hösten, som verkar dröja lite.
Hösten, som verkar dröja lite.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I framtiden kanske hösten dröjer ännu längre, men det vet jag mindre om. Den verkar hur som helst inte ha särskilt bråttom just nu. Synd, tycker jag.

Jag tillhör den försvinnande lilla minoriteten människor i Sverige som inte blir nämnvärt humörpåverkad av väder. Jag har därför mycket lätt att se fördelarna med hösten och skall för dig förklara varför den är överlägsen.

1. Rackarns myggen försvinner

Behöver kanske inte säga särskilt mycket mer än så på denna punkt.

2. Sport

Det blir mycket sport helt enkelt. Alla intressanta ligor drar i gång och Allsvenskan lider mot sitt slut. Perfekt!

3. Det blir KALLARE

Visst, det är skönt med sol och värme osv osv men det är vansinnigt överskattat. Hur många sommardagar är egentligen helt perfekta, alla omständigheter inräknade? Om jag får välja mellan 29 grader och kvalmig åskluft eller 15 grader och ett perfekt tempererat sovrum på kvällskvisten så vet jag nog vad jag väljer. Där träffar hösten rätt betydligt oftare!

4. Svamp

Det finns massa svamp, kort och gott. Särskilt i år verkar det som. Och svamp är typ det godaste som finns.

Det är bara fyra punkter, det stämmer, men det är tunga punkter. Men absolut, om du diggar mygg och svettiga nätter och ogillar sport och svamp, så förstår jag om du tycker annorlunda.

Fridens liljor.

Artikeltaggar

GomorronMyggSolSvamparVäderVind