Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Slog på möbler, spottade och hotade tågpersonal: ”Extremt olämpligt”

Publicerad:
En lugn söndagskväll och natt mot måndag. Men polisen i Värmland hade några händelser som satte dem i arbete.
En lugn söndagskväll och natt mot måndag. Men polisen i Värmland hade några händelser som satte dem i arbete. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-årsåldern är misstänkt för olaga hot efter att, enligt polisen, ha betett sig extremt olämpligt mot tågpersonal.

Utöver detta har polisen arbetat med ett misstänkt rattfylleri, skadegörelse och ett inbrott.

Det var en relativt lugn söndagskväll och natt för den Värmländska polisen. Men det har trots allt varit en del händelser för polisen att arbeta med.

Strax efter midnatt cyklade en man i 35-årsåldern in i en bil på Norrstrand i Karlstad och blev misstänkt för skadegörelse.

– Först kom det här larmet in som smitning från trafikolycka. Han cyklade in i bilen och gjorde sönder sidospegeln bland annat, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Efter att ha skadat bilen gick mannen in på en restaurang. Föraren var då kvar i bilen.

Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.
Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen. Foto: LARS HEDELIN

– Polispatrullen som pratar med mannen gör då bedömningen att han skadat bilen med uppsåt och det är därför han sedan misstänks för skadegörelse. Men varför han gjorde detta är mycket oklart.

Fyra timmar senare, klockan 04.31 misstänks en man i 60-årsåldern för rattfylleri efter en poliskontroll på E18 vid Nysäter.

Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick följa med för kontroll.

Åkte tåg utan biljett

En man i 25 års-åldern klev på tåget som avgått från Charlottenberg med Kil som slutmål.

– Mannen åkte utan giltigt färdbevis och när detta påtalas har han betett sig illa. Han har slagit på möbler och inredning och spottat omkring sig. Han har också uttalat hotelser som är åtalbara vilket är extremt olämpligt. Det är två stycken målsägande i detta ärende, båda tjänstemän på tåget, säger Lars Hedelin.

Händelsen inträffade på tåget i Kil klockan 05.42.

– Polispatrullen kommer till stationen i Kil där den här mannen avvisas efter att ha blivit anmäld som misstänkt för olaga hot.

Inbrott i förskola

När personal kom till en förskola på måndagsmorgonen i Grums upptäckte man att någon eller några gjort ett inbrott. Det här var strax efter klockan 06.00.

– Något har stulits, men det är oklart vad. Det får man reda ut under dagen, när man inventerar. Men det var uppbrutet, väldigt rörigt och stor oreda på platsen. Det här inbrottet ska ha skett någon gång under helgen, säger Lars Hedelin.

Under förmiddagen kommer polisen att åka ut till platsen och genomföra en brottsplatsundersökning, dokumentera och inleda fler utredningsåtgärder.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättInbrottKarlstadLars HedelinNorrstrandNysäterOlaga hotRattfylleriSkadegörelse

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.