Hoppa till huvudinnehållet

Efter hjärtstoppet – nu lämnar Fröjel (S) oppositionsrollen

Publicerad:
Erik Fröjels liv tog en hastig vändning när han i januari drabbades av hjärtstopp. Nu lämnar han rollen som oppositionspolitiker i Hagfors.
Erik Fröjels liv tog en hastig vändning när han i januari drabbades av hjärtstopp. Nu lämnar han rollen som oppositionspolitiker i Hagfors. Foto: Daniel Olausson

Efter att i januari i år ha drabbats av ett hjärtstopp kliver nu socialdemokraten Erik Fröjel ner från rollen som oppositionsråd i Hagfors.

Ibland blir livet inte som man tänkt sig och planerat”.

Så inleder Erik Fröjel (S) sitt inlägg på Socialdemokraterna Hagfors Facebook-sida där han förklarar varför han nu lämnar rollen som oppositionsråd i kommunen.

I december förra året utsågs han till oppositionsråd i Hagfors men bara några veckor senare var olyckan framme när han den 5 januari drabbades av ett hjärtstopp: ”Planen var trots allt att återta min roll om jag skulle känna mig redo igen. Det har funnits gott om tid att fundera över hur jag mår, vad jag orkar och vad som är viktigast i livet”, skriver han bland annat.

I en öppenhjärtig intervju med VF från i slutet av januari berättade Erik Fröjel hur han mitt under en padelmatch segnade ihop och att han först åtta minuter senare vaknade till tack vare medspelarnas rådiga ingripande – och det faktum att det i lokalen intill fanns både hjärtstartare och sjuksköterskor i det träningspass som precis hade inletts.

– Vi hade spelat i över timme när jag fick en svindelattack. Jag blev yr och fick en svallning i kroppen och det har jag fått förut och jag trodde det kunde bero på att jag inte hade ätit bra eller något, jag tänkte ju inte att hjärtat håller på att stanna för mig, berättade han för VF:s reporter då.

I slutet av februari meddelade Fröjel att det var dags för en paus från politiken – och nu är alltså hans tid som oppositionsråd slut. Han blir emellertid kvar som politiker, skriver han i inlägget: ”Jag kommer däremot inte lämna politiken, utan kommer fortsättningsvis ha kvar mina andra uppdrag i kommunen”.

Läs mer:

Hjärtstoppet nära ta Eriks liv: ”I typ åtta minuter var jag helt borta”

Artikeltaggar

Erik FröjelFacebookHagforsOlyckorOlyckor och katastroferPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.