Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Inbrott på museum – och en man i 45-årsåldern bet en annan man

Publicerad:
Polisen åkte bland annat ut till ett inbrott under natten.
Polisen åkte bland annat ut till ett inbrott under natten. Foto: Johan Nilsson/TT

Det var relativt lugnt på Torsbymarknaden under natten mot lördag. I Arvika gick ett inbrottslarm på ett museum och en man togs för drograttfylleri.

Strax innan klockan 23 på fredagen i Torsby ringde en man till polisen och berättade att han hade blivit sparkad och biten av en man.

När polisen anlände till platsen visar det sig att en man i 45-årsåldern varit närgången mot några tjejer, enligt polisen.

– Mannen som ringt in till polisen störde den närgångne mannen som då sparkade och bet inringaren, säger Mats Öhman, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Mannen i 45-årsåldern hade kniv på sig och misstänks för brott mot knivlagen, han omhändertogs för fylleri.

Totalt fick fyra män böter efter att de spelat för hög musik i centrala Torsby under kvällen och natten. En person omhändertogs för fylla, en man misstänks för narkotikabrott eget bruk och två tonåringar som inte hade åldern inne för att dricka alkohol fick sin alkohol förverkad av polisen.

Inbrott

Det var vid klockan 03.45 som larmet utlöstes på Såguddens fritidsmuseum. När väktare och polis anlände fanns ingen gärningsperson kvar vid museet.

– En bakdörr var uppbruten och lamporna var tända så någon har varit inne i museet. Allt var dock i sin ordning så det är oklart om något har stulits, säger Mats Öhman.

Polisen har dokumenterat brottsplatsen och upprättat en anmälan om stöld genom inbrott.

Drograttfylleri

Man i 20-årsåldern misstänkt för olovlig körning och drograttfylleri efter att han stoppats av en polispatrull på väg 61 i Arvika kommun tidigt på lördagsmorgonen. Föraren medtogs för provtagning och förhör.

Polisen letade också efter en misstänkt rattfyllerist norr om Sunne, efter att bilens eget system larmat om dikeskörningen.

Artikeltaggar

ArvikaBrott, lag och rättDrograttfylleriInbrottMats ÖhmanNarkotikabrottOlovlig körningSåguddenTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.