Hoppa till huvudinnehållet

Vann SM-guld för FBK – nu lämnar HELA mästarlaget: ”Faller sig naturligt”

Publicerad:
Här lyfter Färjestad den historiska pokalen.
Här lyfter Färjestad den historiska pokalen. Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND

Regerande svenska mästare – Färjestads första guld i e-sport.

Nu har klubben valt att gå skilda vägar med laget.

– Vi spelare är glada att ha fått representera Färjestad, säger Johan ”McSavid” Rundqvist.

Efter år av semifinal- och finalförluster lyckades Färjestad i mars knipa det historiska SM-guldet i e-sport.

Men i tisdags stod det klart att samarbetet mellan Färjestad och och laget har nått sitt slut.

– Det är tråkigt att samarbetet är över med Färjestad, men det är klubbens beslut. Vi spelare är glada att ha fått representera Färjestad, inte minst jag som är värmlänning, säger ”McSavid”, som redan i juni meddelade att han skulle lämna laget.

– Jag har tänkt att gå en liten annan väg, prova något nytt. Dessutom hade laget förstärkt med en annan duktig målvakt vilket gjorde beslutet ännu lättare.

Vad har du för planer?

– Jag kan inte prata om det ännu. Jag kan säga att det fortsatt berör e-sporten. Går det igenom blir det väldigt roligt, det första i sitt slag, säger Sunnekillen mystiskt.

Läggs ner

E-sportens variant av SHL hade i år sin fjärde upplaga. Till nästa säsong läggs det ner, vilket McSavid tror är en av anledningarna till Karlstadklubbens beslut.

– Redan inför finalen var det prat mellan moderatorerna om att eSHL kanske inte skulle bli av nästa säsong. Det har väl inte dragit in så mycket pengar som man hade hoppats på och jag tror inte Färjestad blir den enda föreningen som gör så här, det faller sig lite naturligt.

– Däremot tror jag vissa SHL-klubbar fortsatt kommer behålla sitt e-sportslag. Det finns ändå andra Europaturneringar som ger klubben lite publicitet.

Känner man en stolthet i att ändå avsluta på topp genom att vinna SM-guld?

– Ja, jag tror många känner så. Det har varit tufft varje gång man åkt ur, tankarna om att lägga av brukar dyka upp upp. Det var väldigt gött att få vinna för – och med – Färjestad. Det gjorde även beslutet lättare att gå vidare.

Johan Rundqvist fortsätter:

– Blir mina planer nerklubbat kommer jag söka efter nytt lag, om någon nu vill ha en gammal gubbe som mig.

Artikeltaggar

eSHLEsportFärjestad BKJohan Rundqvist

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.