Hoppa till huvudinnehållet

Bilist voltade av vägen – misstänkt för fyra brott: ”Ramlade ut massa prylar”

Publicerad:
En singelolycka strax utanför Kil inträffade på onsdagen.
En singelolycka strax utanför Kil inträffade på onsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

En bilist voltade utanför Kil på onsdagseftermiddagen. Föraren, en man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med smärtor i kroppen. Han misstänks för totalt fyra brott.

Olyckan skedde på väg 699 i Smedstad strax utanför Kil. Vid klockan 14.17 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till platsen.

– En personbil har voltat och bilen ligger upp och ner delvis i diket och delvis på vägen. Det är en del bråte att ta hand om, säger en operatör hos SOS alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

”Ramlade ut massa prylar”

Föraren sågs över av ambulans på plats och fördes sen till sjukhus i ambulans. Enligt polisen är föraren en man i 30-årsåldern.

– Han hade en del smärtor i kroppen efter den här voltningen. Det har också ramlat ut massa prylar ur den här bilen som vi just nu letar reda på vid olycksplatsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Fyra brott

Polisen hann initialt prata kort med mannen innan han fördes till sjukhus. Senare framkom uppgifter som nu gör att föraren sammanlagt misstänks för fyra brott.

– Grov olovlig körning eftersom han inte har behörighet att framföra fordonet. Han misstänks också för grovt drograttfylleri efter våra mätningar. Utöver detta misstänks mannen också för grovt brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Detta uppdagades i samband med olyckan. Han hade helt enkelt grejer i bilen som han inte får ha, säger Lars Hedelin.

Oklara uppgifter

Enligt initiala uppgifter från räddningstjänsten ska det ha varit två personer drabbade i olyckan och att en misstänktes avvikit från platsen. Något polisen inte kan bekräfta.

– Det finns inget som tyder på att det skulle ha varit två. Den uppgift vi har är från vittnen som menar att det är en person som har observerats.

Vägen var inledningsvis avstängd. En stund senare gick det att köra växelvis förbi olycksplatsen.

Räddningstjänst blev kvar på olycksplatsen till klockan 15.30.

Fotnot: Enligt initiala uppgifter från räddningstjänsten var det två personer inblandade i olyckan. Detta är dock något polisen inte kan bekräfta. Det är således bara en person konstaterat drabbad.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättOlyckor och katastroferSingelolyckor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.