Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Lagledaren stannar i Valsarna

Publicerad:
Stewe Lennartsson (vänster) har kritat på nytt kontrakt med Valsarna.
Stewe Lennartsson (vänster) har kritat på nytt kontrakt med Valsarna. Foto: Olle Persson

Valsarna har ett tufft, nästan omöjligt, utgångsläge i semifinalen mot Vargarna.

Samtidigt kan VF-sporten avslöja att Hagforsklubben och Stewe Lennartsson kommit överens om ett nytt kontrakt.

– Det är inga pengar det handlar om, säger lagledaren.

2021 är numera ett avslutat kapitel när Stewe Lennartsson lämnade klubben efter ordkrig med styrelsen.

66-åringen återvände däremot till Valsarna inför denna säsong och blir nu kvar som lagledare även kommande säsong.

– Man får ta ett år i taget...

– Det är inga pengar det handlar om, det är snarare att privatlivet behöver gå ihop. Jag är ju numera pensionär och det blir väldigt mycket resande för mig varje vecka eftersom jag inte bor i Värmland, säger huvudpersonen till VF-sporten.

Lennartsson kan se tillbaka på en snart avklarad säsong där återkomsten till klubben blev aningen sen för att ha förutsättningarna till ett optimalt lagbygge.

Nu hoppas han kunna bygga ett ännu slagkraftigare lag till nästa säsong, genom att i god tid vara ute på marknaden.

– De förare man kanske ville ha fanns inte riktigt lediga på samma sätt. Det kan även hända att en förare, när man är i desperat läge, blir 5 000 kronor dyrare per match. Det blir en hel del pengar över en säsong.

– Sen tycker jag vi fått ihop det väldigt bra som lag med det materialet vi haft. Det finns lag i serien som har bättre förare än oss, men som inte tog sig till slutspel. Och jag skulle vilja lyfta fram Antonio (Lindbäck) som är en fantastisk lagkapten.

Stjärnan fortsatt sjuk

Med största sannolikhet återstår det en match för Valsarna innan säsongen är över.

Varken Jesse Mustonen och Erik Bachhuber fanns tillgängliga i första semifinalmatchen mot Vargarna, som slutade 55–35 till Norrköpingslaget. På torsdag vänder dubbelmötet till Östergötland där Valsarna alltså behöver vinna med minst 20 poäng för att ta sig till final.

– Det är såklart en fruktansvärt tuff uppgift, konstaterar Lennartsson.

Och inte blir den mindre tuff när Jesse Mustonen – precis som Erik Bachhuber – fortsatt saknas.

Förhoppningen var att Mustonen skulle hinna återhämta sig till returmötet. Nu har finnens covidsjukdom satt sig i lungorna vilken omöjliggjorde en återkomst.

– Om vi har ”tur”, vilket vi inte haft så mycket den här säsongen, kan ju Vargarna också åka på skador och sjukdomar. Det vet man aldrig, men vi kommer oavsett att ge vårt allt.

”Försöka utnyttja”

Jämfört med första matchen och utgångsläget som blev därefter, har Vargarna valt att ställa några förare åt sidan – troligtvis på grund av ekonomiska skäl.

– Det ska vi försöka se till att utnyttja. De kommer säkert försök få till en del 3–3-heat för att minsta vår chans att komma ikapp. Vi ska ge 100 procent från heat ett, sen får det bära eller brista, säger Stewe Lennartsson.

Vad måste bli bättre för att ens ha en chans på avancemang?

– Starterna. Norrköping har den typen av bana att tar du starterna och behåller spåren, är det väldigt svårt att åka om.

Torsdagens laguppställningar

Vargarna

Tim Sörensen, Noel Wahlqvist, Kevin Pedersen, Christoffer Selvin, Daniel Henderson (K), Oscar Holstensson och Benny Johansson.

Valsarna

Jonathan Ejnermark, Jesse Mustonen (RR), Glenn Moi, Bastian Borke, Antonio Lindbäck (K) och Isak Lundquist.

Artikeltaggar

SpeedwayStewe LennartssonValsarnaVargarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.