Hoppa till huvudinnehållet

Kommunchef säger upp sig – av personliga skäl

Publicerad:
Reporter Amanda Forslund
Amanda Forslund
amanda.forslund@nwt.se
Magnus Ådén säger upp sig som kommunchef i Eda kommun.
Magnus Ådén säger upp sig som kommunchef i Eda kommun. Foto: Oscar Walldén

Magnus Ådén säger upp sig som kommunchefen i Eda kommun. Han är arbetsbefriad från och med idag, tisdag.

Magnus Ådén säger upp sig av personliga skäl, uppger Eda kommun i ett pressmeddelande. Han har kommit fram till att hans personliga situation kräver mer flexibilitet än vad tjänsten som kommunchef i Eda kommun erbjuder.

På måndagen godkände Hanna Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Magnus Ådéns uppsägelse. Magnus har önskat att vara arbetsbefriad under uppsägningsperioden, vilket är överenskommet att han ska vara från och med tisdag.

På tisdagen tillträdde ekonomichef Johan Örnberg tjänsten som tillförordnad kommunchef. Han väntas sitta på posten ett halvår framåt.

– Jag är glad att Johan Örnberg har valt att tacka ja till detta uppdrag. Jag har högt förtroende för honom och han var en naturlig kandidat. Johan besitter god kännedom om kommunens alla olika delar och är ordentligt insatt i den ekonomiskt svåra situation som vi är i just nu, säger Hanna Andersson i ett pressmeddelande.

Tillsättning av eventuella andra tillförordnade tjänster diskuteras i detta nu med fackliga organisationer.

Artikeltaggar

EdaEda kommunHanna AnderssonMagnus ÅdénSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.