Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadsbo hög på narkotika våldtog kvinna på hotell: ”Så farlig är jag inte”

Publicerad:
En 30-årig man, skriven i Karlstad, döms till tre och ett halvt års fängelse efter att ha våldtagit en kvinna i ett hotellrum.
En 30-årig man, skriven i Karlstad, döms till tre och ett halvt års fängelse efter att ha våldtagit en kvinna i ett hotellrum. Foto: Helena Karlsson

I mitten av juli i år häktades en 30-årig Karlstadsbo för våldtäkt.

Nu är rättegången över och tingsrätten har sagt sitt: 3 år och 6 månader i fängelse väntar för mannen.

Under huvudförhandlingen i tingsrätten berättade målsäganden att hon och 30-åringen hade hörts för första gången några veckor innan våldtäkten ägde rum. Kontakten parterna emellan ska bara ha varit jobbrelaterad, så när mannen hörde av sig till kvinnan efter en utekväll och bad henne komma över till hans hotellrum för att prata jobb trodde hon på honom.

Mannen mötte upp kvinnan i lobbyn och när de var på väg upp till hans rum började kvinnan känna ett obehag, säger hon i förhör. När de kom upp till rummet gick hon på toa och skrev till sin vän.

”Hjälp mig. Jag är på hotellet och han snubben är helt fucked up.”

Hon pratade sedan med vännen i telefon när hon gick ut från toaletten – för att vännen skulle höra ifall kvinnan ville ta sig därifrån. Men mannen ska då ha tagit telefonen ifrån henne, lagt på samtalet och slängt iväg telefonen. Sedan puttade han ner henne i sängen och våldtog henne.

Efter våldtäkten tog sig kvinnan ut från hotellrummet, varpå 30-åringen skickade meddelanden till henne där han bland annat skrev ”erkänn, du blev rädd och stack” och ”så farlig är jag inte”.

Narkotikapåverkad

Under hela rättegången har mannen vidgått att han har haft samlag med kvinnan – men att allt har skett under frivilliga former. Hans version är att kvinnan själv bjöd in sig på efterfest och att hon var lika mycket initiativtagare som han var till sex.

Meddelandena han skickade efteråt hävdar han handlade om att han frågade henne om knark, vilket hon ska ha blivit obekväm av.

Tingsrätten finner kvinnans historia mer trovärdig eftersom den också styrks av vittnen och annan bevisning åklagaren presenterade under huvudförhandlingen. De dömer mannen för våldtäkt – och ringa narkotikabrott eftersom han vid tillfället var påverkad av både amfetamin och kokain – till 3 år och 6 månaders fängelse. Han ska också betala nära 217 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

LÄS OCKSÅ:

30-åring våldtog kvinna på hotell – tog hennes telefon när hon ringde efter hjälp

Artikeltaggar

ÅklagareBrott, lag och rättFängelseKarlstadNarkotikabrottVåldtäkt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.