Hoppa till huvudinnehållet

Sommarvärme i september: ”Den varmaste dagen”

Publicerad:
Det blir varmt i veckan.
Det blir varmt i veckan. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Den som tycker sommaren blev alldeles för kort får passa på att njuta – för nu kommer solen tillbaka med 25 graders värme.

– Som det ser ut nu kan det vara molnigt på morgonen, men sen kommer solen dominera.

Det är, jämfört med förut, ett betydligt stabilare väder utanför Värmlänningarnas dörrar. Större delen av den här veckan är det ett högtryck som dominerar, men det är svårt att bedöma hur mycket moln det blir.

– Även om det är högtryck behöver det inte betyda att det blir soligt. Det bildas moln på natten som tar längre tid att försvinna, säger en meteorolog på SMHI.

Imorgon är det dock säkert att det blir varmt.

– Temperaturen väntas stiga till över 20 grader, och upp mot 25 på sina håll. Som det ser ut nu kan det vara molnigt på morgonen, men sen kommer solen dominera.

Även onsdagen ser ut att bjuda på behaglig temperatur på omkring 20 grader.

Längre fram i veckan ser det just nu ut som att det blir molnigare, även om högtrycket hänger kvar.

– På sommaren förknippar man högtryck med värme och sol, men på hösten blir det svårare för solen att bränna bort molnen. Solen är svagare och nätterna är längre, och med de låga molnen är det svårt att veta hur länge de stannar kvar över dagen när hösten närmar sig.

Fredagen ser dock ut att bli dimmigare, men det förutsätter att vinden är kvar i samma riktning.

– Ser inte ut att bli så mycket regn, utan det är uppehåll. Imorgon bli den varmaste dagen under högtryckets del för Värmland skulle jag tro, säger meteorologen på SMHI.

Artikeltaggar

MolnigtSMHIVäderVärmlands länVind

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.