Hoppa till huvudinnehållet

Bergqvist tvingades avbryta sin comeback: ”Jag är inte orolig”

Publicerad:
Douglas Bergqvist, till vänster, och Gustav Granath håller undan för Tobias Sana.
Douglas Bergqvist, till vänster, och Gustav Granath håller undan för Tobias Sana. Foto: FREDRIK KARLSSON

Douglas Bergqvist tvingades avbryta sin comeback tio minuter in i andra halvlek.

– Det var mer generell försiktighet. Jag kände i musklerna och lite sånt, säger backen efter sitt lags stormatch mot Häcken.

Douglas Bergqvist var tillbaka i truppen efter tre matchers skadefrånvaro och klev rakt in i startelvan, centralt i fembackslinjen.

Bergqvist gjorde, precis som hela laget, en stormatch fram tills han tecknade för byte i 56:e minuten och ersattes av Seid Korac.

”Kände i musklerna”

Han gav efter den viktiga segern lugnande besked till fansen:

– Jag kände i musklerna. Det var lite sånt, mer trötthet.

– Det var mer en försiktighetsåtgärd. Jag har inte spelat på en månad och har inte tränat så mycket. Jag kunde inte ge 100 och vi hade en bra ersättare i Seid. Han gjorde det jättebra när han kom in.

Hur orolig är du för det här, skadan och så, om vi blickar framåt?

– Jag är inte orolig. Det var tufft att komma tillbaka, men jag vet att det är landslagsuppehåll och extra ledighet nu. Det är viktigt att ta hand om kroppen på rätt sätt. Jag ska kunna gå in och spela 90 nästa match.

Nästa match spelas borta mot bottenkonkurrenten AIK måndag 18 september – en bottenkonkurrent som Degerfors passerade i och med den här prestigesegern.

– Jag tycker vi gjorde en jättebra match. Jag skulle säga en av de bästa sedan jag kom – både offensivt och defensivt i 90 minuter mot ett väldigt bra lag. Jag tror vi ska vara väldigt nöjda med den här prestationen, säger sommarvärvningen.

– Det var skönt att komma in igen och bidra till en seger och en nolla.

Douglas Bergqvist lämnade planen i 56:e minuten.
Douglas Bergqvist lämnade planen i 56:e minuten. Foto: FREDRIK KARLSSON
Stor DIF-lycka efter Elyas nick: ”En sån lättnad”

Artikeltaggar

AllsvenskanBK HäckenDegerfors IFDegerfors IF HerrDouglas BergqvistFotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.