Hoppa till huvudinnehållet

Blixts återkomst blev succé – etta och nytt banrekord: ”Mycket som stämmer”

Publicerad:
Jonas Blixt slog banrekordet med 64 slag.
Jonas Blixt slog banrekordet med 64 slag. Foto: Peter Bäcker

Billinger Open på Hammarö Golfklubb är över – och Jonas Blixt fick en strålande återkomst.

Golfproffset slog banrekord och kammade hem förstaplatsen inför gamla vänner.

– Jag bara njuter, säger han.

Superduellen mellan värmlänningarna Jonas Blixt och Tobias Edén på Hammarö GK är över.

Blixt som inte tävlat på Hammarö på drygt 20 år, tog kommandot direkt när han slog banrekordet på 64 slag, under söndagens första runda.

– Det känns jättebra, det har man inte fått slå på 20 år så kul när de bytte sträckning och kunna få slå det igen.

Golfproffset hyllar Hammarö och älskar att vara tillbaka där karriären en gång tog fart.

– Det känns som hemma, jag bara njuter.

Vad är det som är så speciellt just här, förutom att det blir som hemma?

– Jag tror det är bara massa kompisar, får käka svenska mat och jag vet inte, svensk humor. Det är typ ett ganska simpelt liv, kan åka ut till stugan i Värmskog och fiska. Det är ett lugn, känns det som. Man kommer iväg från den stress jag är van vid.

Ångrar sig

Tobias Edén blev delad åtta med 145 slag totalt och tre över par. Medan Blixt tog hem tävlingen efter 64 respektive 71 slag under söndagens två rundor, totalt noterades han för sju under par.

Blixt ville inför tävlingen se resultat på det han och tränaren Fredrik Eliasson övat på, och det fick han.

– Det var mycket jag jobbat på, så det var mycket som jag, vad ska man säga? Vet var jag står. Det var faktiskt väldigt bra, det är mycket som stämmer. Det är lite smågrejer.

39-åringen ångrar att han inte valt att arbeta med Eliasson även under sin tid i USA, tränaren passar honom utmärkt, förklarar han.

– Jag försökte med något annat för att jag var i USA, men han passar ju mig jättebra. Jag önskar att jag hade jobbat med honom hela tiden när jag varit i USA, men man är inte alltid smart. Han funkar väldigt bra, han förstår vad jag behöver och hur jag vill svinga.

Hur matchar ni varandra?

– Han förklarar bra, jag förstår vad han säger och då kan jag göra vad han vill att jag ska göra. Väldigt viktigt.

Många människor ville se Jonas Blixt spela på Hammarö GK.
Många människor ville se Jonas Blixt spela på Hammarö GK. Foto: Peter Bäcker

Under söndagen var det ett gäng människor som följde Blixts boll.

– Det var kul att så många gick med en. Det var många ansikten som man sett när man växt upp, många kompisar och deras barn, Jättekul att få spela inför dem. Första varvet spelade jag ganska bra, andra varvet var det mer att överleva.

Om två veckor lämnar han Sverige för kval i Italien.

Artikeltaggar

Fredrik EliassonGolfHammarö GKJonas BlixtTobias Edén

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.