Hoppa till huvudinnehållet

Brand ombord båt på Vänern – flera insatser tillkallades

Publicerad:
Räddningstjänst och ambulans har larmats ut till en brinnande båt på Vänern. Genrebild.
Räddningstjänst och ambulans har larmats ut till en brinnande båt på Vänern. Genrebild. Foto: Helena Karlsson

Runt 17.40 larmades SOS-alarm om att det brann ombord en båt på Vänern sydöst om Hammarö.

Sju personer var ombord båten och lyckades själva att släcka branden.

Räddningstjänst, ambulanspersonal och Sjöräddningssällskapet var framme vid båten för att bistå JRCC, Sjö- och flygräddningscentralen.

– Det är JRCC som äger ärendet men vi har blivit larmade från räddningstjänsten samt ambulanspersonal, dels för att hjälpa till att transportera personer i land, säger SOS Alarms teamledare som svarar för Räddningsregion Bergslagen..

Branden släckt

Branden ska ha startas i motorutrymmet på en större fritidsbåt och det var sju personer ombord båten.

– De har lyckats släcka branden själva men den har blossat upp flera gånger, det är därför man har tillkallat förstärkning. Både Sjöräddningssällskapet från Hammarö och Kristinehamn är tillkallade, utöver räddningstjänst och ambulanspersonal, säger Lina Buurstra på JRCC, Sjö- och flygräddningscentralen.

Ambulanspersonal medföljde för att se efter personerna ombord.

– Man har tagit ombord några av personerna, men någon är också kvar på båten som brunnit, vi uppfattar att situationen är under någorlunda kontroll och betraktar branden som släckt, uppger man från JRCC, Sjö- och flygräddningscentralen.

Fem personer kunde senare under kvällen bli avsläppta av Sjöräddningssällskapet och man började bogsera båten in mot land.

Räddningstjänsten och ambulanspersonal kunde återgå utan medtag av någon person då det endast rörde sig om lättare personskador.

Artikeltaggar

BåtarBränderBrott, lag och rättKarlstadOlyckor och katastroferVänern

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.