Hoppa till huvudinnehållet

Tonårspappa skickade snoppbild till 14-årig flicka: ”Smyg ut och möt mig”

Publicerad:
Foto: Helena Karlsson

En 40-årig värmlänning åtalas för sexuellt ofredande mot barn efter att ha skickat en så kallad dickpic till en 14-årig flicka.

Men han förnekar brott och menar att bilden lika gärna kan ha skickats från någon som hackade hans Snapchat-konto.

I november 2022 fick en 14-årig flicka en bild på en naken man – där hans penis var väl synlig – skickad till sig på Snapchat. I en text som satt ihop med bilden uppmanade mannen flickan att ”smyga ut och möta honom”.

Detta polisanmäldes och mannen bakom Snapchatkontot misstänktes för sexuellt ofredande mot barn, vilket han nu också åtalas för – mot sitt nekande. Han menar att bilden som skickades till flickan inte ens föreställer honom.

I polisförhör har han sagt att han vid brottstillfället inte hade en mobiltelefon. Den ska polisen nämligen ha tagit i beslag i samband med att mannen ”åkte fast” tidigare under 2022. Dessutom var han i förhöret tydlig med att han ”har barn som snart är tonåringar och att han inte har haft kontakt med några andra i samma åldersgrupp”.

Polisen undrade då om mannen menade att någon annan hade använt hans Snapchatkonto för att skicka meddelanden till flickan.

– Snapchat är inte svårt att hacka och det är enkelt att ta sig in för en som vet vad den gör, svarade mannen.

IP-adress spårades

Påståendet om att telefonen var beslagtagen visade sig stämma, men polisen kunde ändå koppla hans Snapchatkonto till en IP-adress som i sin tur kopplades till 40-åringens mammas bostad – där han vid flertalet gånger hade befunnit sig under tiden han var skild från sin telefon.

Trots det fortsatte mannen hävda att han inte haft något med dickpicen att göra överhuvudtaget.

– Man kan komma åt mammas nätverk utifrån hennes bostad och även från källaren. Det har även hänt att jag har haft polare med mig in i hennes hem, säger han i förhör.

– Menar du att någon av dina polare skulle ha haft kontakt med målsägande över Snapchat? undrar förhörsledaren.

– Det finns en möjlighet till det.

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott, lag och rättOfredandeSexuellt ofredandeSnapchat

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.