Hoppa till huvudinnehållet

Blottare visade snoppen framför tjejgäng i Mitticity: ”Jag satt och skalade apelsin”

Publicerad:
Vid den här bänken ska den misstänkte mannen ha tagit fram sin penis ur brallorna och börjat onanera. Bild ur polisens förundersökning.
Vid den här bänken ska den misstänkte mannen ha tagit fram sin penis ur brallorna och börjat onanera. Bild ur polisens förundersökning.

När de fem tjejerna satt i Mitticitys fikadel började plötsligt mannen bredvid dem onanera – nu har han åtalats för sexuellt ofredande.

På en bänk i foodcourten, mitt i Mitticity-gallerian i Karlstad, tog den 58-årige mannen fram sitt kön och började onanera – samtidigt som han sökte ögonkontakt med ett tjejgäng intill.

Det hävdar åtminstone åklagare som nu åtalat mannen för sexuellt ofredande samt sexuellt ofredande mot barn – en i tjejgänget var inte ens 15 år fyllda när det hände i mars i år. Åklagaren skriver i stämningsansökan att mannen ”suttit på en bänk bredvid målsägandena, sökt ögonkontakt eller tittat mot dem och samtidigt berört sitt blottade könsorgan eller i vart fall haft könsorganet blottat”.

Mannen, hemmahörande i länet, har i förhör förnekat brott. När han tre månader efter händelsen sitter på polishuset i Karlstad förklarar han det måste ha skett en förväxling – han har inte haft snoppen ute offentligt.

– Jag satt den här dagen och fikade. Jag gick därifrån. Då stoppades jag av polisen. De sa jag var lik en person. Men det var inte jag som var den personen de letade efter. Det var den dagen. Jag hade varit och köpt kavaj/kostym, säger han till förhörsledaren.

Han berättar vidare att det ofta är tjejgäng i Mitticity – ”De springer runt och tjoar och tjimmar” – och att den aktuella dagen inte var något undantag.

– Det var ett gäng som satt snett till mig på höger sida om mig, säger han till polisen.

Men något könsorgan hade han inte utanför byxorna, uppger han. Inte heller satt han och runkade – han var på god väg att äta frukt.

– Jag satt och skalade apelsin.

Mannen konfronterades av tjejgänget och en av dem ska också ha fotograferat honom vid tillfället, vilket enligt honom inte är helt ovanligt.

– Många tjejgrupper har tagit kort på mig, säger han till förhörsledaren.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättKarlstadMitticitySexuellt ofredande

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.