Hoppa till huvudinnehållet

Skada stoppar storlöfte från Tv-pucken – men hoppfullt Värmland vill nå slutspel

Publicerad:
Levi Bäccman, Lukas Eckerwall, Simon Näslund, Melvin Johansson och Jacob Fridlund där alla utom Johansson, som är skadad, är uttagna i truppen till Tv-pucken.
Levi Bäccman, Lukas Eckerwall, Simon Näslund, Melvin Johansson och Jacob Fridlund där alla utom Johansson, som är skadad, är uttagna i truppen till Tv-pucken. Foto: Peter Bäcker

En av de främsta i kullen missar Tv-pucken.

Men Värmland har övertygat i turneringarna inför – och den trupp som nu är uttagen är slagkraftig.

– Vi siktar högt, vi vill nå slutspel, säger förbundskaptenen Per Erlandsson.

På torsdagen tog han tillsammans med assisterande förbundskaptenerna Jonas Nyman och Martin Bäckman ut den trupp som nästa helg åker till Borlänge med målet att där ta sig till slutspelet i Gävle senare i höst.

– Det har varit en lång process som hållit på i ungefär två år. Vi har haft turneringar och läger plus att vi följt spelarna i sina vanliga klubbar, säger Per Erlandsson och fortsätter:

– Det tog tid, men vi har varit väldigt noggranna när vi landat i den truppen vi nu tagit ut och som vi har en väldigt bra magkänsla kring.

Ni ser truppen i sin helhet nedan, och som vanligt är den med en stark Färjestad-prägel med hela 13 spelare från FBK. Sex av dem har dock en annan moderklubb.

– Geografiskt har vi en ganska bra spridning från Värmland.

Värmlands trupp till Tv-pucken

Målvakter: Levi Bäccman, Färjestad BK, Mio Ståhlberg, Hammarö HC, Rasmus Frisell Bergkvist, Bik Karlskoga.

Backar: Jacob Fridlund, Bik Karlskoga, Kevin Knutsson, Bik Karlskoga, Ludwig Estéen, Forshaga IF, Lukas Owesten, Färjestad BK (Forshaga IF), Noel Rudin, Färjestad BK (Sunne IK), Samuel Eriksson, Färjestad BK, Victor Chini, Färjestad BK (Hammarö HC)

Forwards: Aston De Melo, Kils AIK, Emil Strömnes, Forshaga IF (Kils AIK), Isak Holtet, Färjestad BK, Jack Jigneus Smedberg, Färjestad BK, Joacim Olsson, Färjestad BK (Forshaga IF), Lucas Weman, Bik Karlskoga (Kristinehamns HT), Lukas Andersson, Färjestad BK, Lukas Eckerwall, Färjestad BK, Nils Johansson, Arvika HC, Samuel Nyman, Forshaga IF, Simon Näslund, Färjestad BK (Bik Karlskoga), Truls Estenstad, Färjestad BK, Valter Kammarbo, Färjestad BK (Hammarö HC).

Fotnot: Klubb som anges inom parentes är moderklubb om denna inte densamma som nuvarande förening.

Förutom Färjestad har Hammarö HC, Bik Karlskoga, Forshaga IF, Sunne IK, Kils AIK, Kristinehamns HT och Arvika HC alla bidragit med att fostra spelare till truppen där tre målvakter tagits ut – men det inte är solklart vem som kommer få förtroendet.

– De senaste åren har det funnits en ganska tydlig etta i Värmland, men den här gången är det lite jämnare. Vi har tre väldigt duktiga målvakter, säger Erlandsson och fortsätter berätta om backsidan.

– Generellt sett i Sverige finns det utvecklingspotential på backsidan. Men vi har tagit ut sju stycken bra killar som vi verkligen tror på.

FBK-hjältens son

Den främsta värmländska lagdelen, den finns dock längst fram.

– Forwardsmässigt ligger vi väldigt bra till med några killar av riktig toppklass som Lukas Andersson som är vår lagkapten och är en fantastisk ishockeyspelare precis som Simon Näslund.

Näslund har precis bytt Karlskoga mot FBK och där blivit lagkamrat med Andersson, som är son till FBK-materialaren Joakim Andersson. Hockeygener finns det även i Isak Holtet som precis som namnet antyder är son till förre FBK-guldhjälten Marius Holtet.

Lukas Eckerwall är en av de värmländska forwards som tagits ut.
Lukas Eckerwall är en av de värmländska forwards som tagits ut. Foto: Peter Bäcker

Dock ska sägas att ett av de absolut främsta värmländska namnen i 2008-kullen saknas., det i Hammarö HC-fostrade Melvin Johansson.

– Han har gjort hundratals poäng för Hammarö och hade såklart varit högaktuell men tyvärr är han knäskadad och ska opereras. Men de forwards vi har nu är vi jättenöjda med.

”Är en tuff grupp”

Värmland har träningsspelat, senast i helgen som gick i Avesta i en turnering där man slutade tvåa efter att ha förlorat mot Dalarna men vunnit mot Örebro, Gästrikland, Västmanland och Hälsingland.

Byt ut de sistnämnda mot Västergötland och ni har hela den grupp som Värmland spelar i under kvalet nästa helg.

– Det är en tuff grupp. Men vi har en god känsla och siktar högt, vi hoppas vi kan ta oss till slutspel, säger Erlandsson.

Vägen dit kan dock bli lite rörig. För Gästrikland är nämligen, som arrangör, garanterat en plats i slutspelet.

– Så även om de slutar fyra i gruppen går de dit medans den sämsta tvåan i de fyra kvalgrupperna i så fall missar slutspelet. Så ska vi vara helt säkra på att gå dit, då måste vi vinna vår grupp.

Artikeltaggar

Arvika HCFärjestad BK HerrForshagaHammarö HCIshockeyKils AIKKristinehamns HTLukas EckerwallMelvin JohanssonSimon NäslundTurneringarTV-puckenVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.