Hoppa till huvudinnehållet

Nytt varsel på ammunitionsfabriken – 45 anställda kan få gå

Publicerad:
Under onsdagen meddelade Norma precision att 45 anställda varslas från fabriken i Åmotfors.
Under onsdagen meddelade Norma precision att 45 anställda varslas från fabriken i Åmotfors. Foto: Staffan Johansson/Arkiv

Efterfrågan på ammunition är inte lika stor som förr. Det får konsekvenser när ammunitionstillverkaren Norma varslar 45 anställda om uppsägning vid företagets fabrik i Åmotfors, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det senaste åren har varit en berg- och dalbana för Norma precision AB som tillverkar ammunition för jakt- och sportskytte. Under åren då coronapandemin härjade som värst gick försäljningen lysande, vilket ledde till att produktionen ökade och personalstyrkan dubblades.

Men i våras minskade efterfrågan och det ledde till att 28 stycken anställda konsulter via bemanningsföretaget Adecco sades upp.

Under onsdagskvällen meddelade Norma att personalstyrkan kan minskas ytterligare. Företaget varslar nu 45 anställda om uppsägning vid Åmotforsfabriken. Detta var Arvika Nyheter först med att berätta.

Gör en anpassning

Enligt företaget är orsaken till varslet att efterfrågan har stabiliserats samtidigt som det ekonomiska världsläget är utmanande.

– Det rådande världsläget är fortsatt instabilt med höga räntelägen och en fortsatt stigande inflation som vi på Norma måste anpassa oss till, säger nytillträdde vd Aki Suvilahti i pressmeddelandet.

Han påpekar ändå att volymerna i fabriken fortfarande ligger på en markant högre nivå än perioden innan den kraftiga uppgången.

– Vi har en plan att växa på både befintliga och nya marknader i framtiden, men den exceptionella period som den civila ammunitionsbranschen nu har bakom sig ser vi inte komma igen i närtid, säger Aki Suvilahti.

VF har sökt vd Aki Suvilahti för en kommentar.

Texten kan komma att uppdateras

LÄS OCKSÅ:

Artikeltaggar

AdeccoAki SuvilahtiÅmotforsArbeteNormaUppsägningar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.