Hoppa till huvudinnehållet

Efter Werners deadline day-besked: Mörfelt siste man ut från Degerfors

Publicerad:
Albin Mörfelt lämnar Degerfors IF.
Albin Mörfelt lämnar Degerfors IF. Foto: Magnus Andersson/TT

För ett år sedan köpte Degerfors loss honom från Vålerenga.

Men Albin Mörfelt blev aldrig någon succé – och på transferfönstrets sista dag bröts kontraktet.

– Det bästa för både oss och honom, säger Patrik Werner.

Stor intervju: ”I flera år har vi försökt springa ikapp – nu vill vi blicka fem år framåt”Snart stänger fönstret – Degerfors vill sälja spelare: ”Diskussioner pågår”

Det har inte varit någon hemlighet att Albin Mörfelts sejour i Degerfors varit allt annat än lyckosam.

Efter att den offensive yttern köptes loss från konkurrenten Mjällby AIF förra sommaren har det bara blivit nio matcher (ett mål och en assist) i den rödvita tröjan.

23-åringen har visserligen haft en skadeproblematik, men vid flera tillfällen har han också varit utanför den allsvenska truppen av konkurrensskäl.

– Han blev skadad i början och det har inte gått enligt plan, medger Patrik Werner.

– Han har fina kvaliteter, men i slutändan har vi ju valt att spela andra spelare.

Klar för Öster

Det blev till slut en ohållbar situation för båda parter som nu gör att Mörfelt och Degerfors IF bryter avtalet som sträckte sig till december 2024.

– Vi har haft en dialog en längre tid och pratat om allt från lån och andra lösningar. Till sist tyckte vi det var bäst för alla parter att bryta kontraktet och att han fick gå vidare helt dit han själv ville, säger Patrik Werner.

Därmed bröt Degerfors med en spelare som man förra sommaren betalade en övergångssumma för då han köptes av norska Vålerenga.

Enligt uppgifter till VF-sporten var dock den summan ganska liten, och den lönepost som nu försvinner från Degerfors lönelista innebär likväl en besparing.

Mörfelt, han presenterades kort därefter som nyförvärv av Öster.

– Det är en stor och anrik klubb med ambitioner att ta klivet upp. Även spelsättet och allt runt omkring med faciliteter föll mig i smaken. Så det känns rätt. Det är ambitioner som passar min målbild, säger han till klubbens sajt.

”Håller på till midnatt”

Mörfelt blev också den enda övergången för Patrik Werner under den sista dagen som transferfönstret var öppet under säsongen 2023.

Degerfors sportchef Patrik Werner.
Degerfors sportchef Patrik Werner. Foto: Kajsa Juslin

Men det var allt annat än lugnt de sista timmarna in på midnatt.

– Det händer saker hela tiden. Hade du ringt för en halvtimme sedan hade jag sagt att inget kommer hända, men nu ringde precis en agent till en spelare som inte fått så mycket speltid och berättade om ett intresse. Det kommer säkert hålla på till midnatt, sa Werner på torsdagskvällen.

– Egentligen vill jag inte släppa något mer, och någon från startelvan kommer vi inte släppa. Men jag vet att styrelsen gärna vill att vi ska släppa någon till rent ur den ekonomiska aspekten så kommer ett bud på någon som inte spelar så mycket kommer jag nog inte kunna säga nej.

Patrik Werner behövde inte stressa med pappersarbeten på kvällskvisten.

Artikeltaggar

Albin MörfeltAllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollÖsters IFPatrik Werner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.