Hoppa till huvudinnehållet

Covidsmitta stör Valsarnas semifinaluppladdning: ”Får inte riskera något”

Publicerad:
Valsarna har haft lite sjukdomsproblematik inför första semifinalmötet med Vargarna.
Valsarna har haft lite sjukdomsproblematik inför första semifinalmötet med Vargarna. Foto: Olle Persson

Seriesegraren Vargarna valde tabelltrean Valsarna i semifinal. Ett val som förvånar värmlänningarnas lagledare Stewe Lennartsson.

– Det är väldigt små marginaler som kommer skilja oss åt, säger han.

”Jag tror inte Vargarna vill komma till Tallhult. De har fått stryk en match och det var i Hagfors”.

Det sa Stewe Lennartsson direkt efter att grundserien avslutats med bortaförlust mot Njudungarna för ett skadeskjutet Hagforslag.

Är du fortfarande förvånad över att Vargarna valde er?

– Lite. Sen är nog både vi och dem lite rädda för de långa banorna i Vetlanda och Gislaved. Eftersom vi och Vargarna kör på korta banor kanske det ändå var det som avgjorde för dem.

Valsarnas lagledare räknar med att ha en full trupp att tillgå till torsdagens första semifinalmöte på Tallhult, trots att några av spelarna haft Covidsymptom.

– Det finns ett litet frågetecken för Erik Bachuber, där får vi ta ett beslut sent om han kan flygas ner till Sverige eller inte. Allt handlar om han känner sig frisk eller inte och att han, viktigast av allt, inte riskerar att smitta någon annan.

– Om Erik inte kan köra så kommer vi använda oss av rider replacement.

Valsarnas lagledare Stewe Lennartsson (vänster).
Valsarnas lagledare Stewe Lennartsson (vänster). Foto: Olle Persson

Valsarna är regerande mästare i allsvenskan och när man nu tagit sig till ett nytt slutspel är det endast pokalen som värmlänningarna riktar in sig på.

– Vi har kämpat hela säsongen och kommer fortsätta göra det i resterande tävlingar, sedan får vi se hur långt det räcker. Det kommer bli två väldigt tuffa race, men det är ingen omöjlig uppgift.

Hos Vargarna är det framförallt Tim Sörensen, William Drejer, Daniel Henderson och Kevin Juhl Pedersen som stuckit ut mest under grundserien.

– De har ett gäng bra förare som vi helt enkelt måste gå in och ta. Men alla vet att vi är svårslagna på Tallhult, bland annat är paret med Antonio Lindbäck och Jonathan Ejnermark svårslagna. Våra toppåkare måste helt enkelt leverera om vi ska ha en bra chans att vinna.

Valsarnas semifinaltrupp

1. Jesse Mustonen

2. Erik Bachhuber

3. Bastian Borke

4. Glenn Moi

5. Antonio Lindbäck (Lagkapten)

6. Jonathan Ejnermark

7. Isak Lundquist

Artikeltaggar

Allsvenskan i speedwayErik BachhuberSpeedwayStewe LennartssonValsarnaVargarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.