Hoppa till huvudinnehållet

Louise Andersson Bodin gör epadunk av Sven-Ingvars-klassiker: ”Tagits emot väl”

Publicerad:
Louise Andersson Bodin har gjort epadunk av klassikern ”Torparrock”.
Louise Andersson Bodin har gjort epadunk av klassikern ”Torparrock”. Foto: Håkan Strandman

Kan man ta en värmländsk nationalskatt som ”Torparrock” och göra om den till epadunk? Jodå, det går alldeles utmärkt det, konstaterar Grumsartisten Louise Andersson Bodin.

– Jag var lite orolig för hur den skulle tas emot, men jag har bara fått kärlek, säger hon.

Det har nu gått åtta år sedan Louise Andersson Bodin från Grums slog igenom som influencer och även gav sig in på musikscenen med låten ”Vi drar till Magaluf”. Den blev en hit som gav mersmak och sedan dess har det blivit flera låtar med gott om spelningar på Spotify.

Men det är först nu som hon känner att hon vill satsa mer helhjärtat på musiken.

– Det går bara uppåt och jag har kvar många av mina gamla fans, så nu vill jag satsa på det här och ge mig ut på scenen igen. Det känns som att jag nu faktiskt kan ha det här som ett jobb, säger Louise Andersson Bodin, som i dag ser sig själv som främst musiker.

– Ja, i dag är jag musiker, men jag är också influencer och så driver jag en butik inne i Grums.

Älskad dänga

För en dryg vecka sedan släppte Louise Andersson Bodin sin senaste singel; en cover på Sven-Ingvars synnerligen välkända ”Torparrock”.

– Jag bestämde mig för att göra en coverhöst och då fick den vara med. Torparrock är ju en dänga som jag alltid har lyssnat på och som jag älskar. Och sen bor jag ju granne med Sven-Eriks son, säger hon.

Men det var inte utan viss vånda som hon tog sig an klassikern.

– Jag var lite rädd för hur de riktiga Sven-Ingvars-fansen skulle tycka om att jag gjorde epadunk av den, men den har tagits emot väldigt bra av alla. Det har bara varit positiv respons, säger hon och konstaterar att epadunk är en musikstil som ligger i tiden.

– När jag började med det här så var det raggardunk, men nu är det epadunk istället och det har verkligen bubblat igenom överallt, säger hon.

Youtubekomikern släpper musikvideo

Artikeltaggar

GrumsKonserterLouise Andersson BodinMusikSpelningarSpotifySven-Ingvars

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.