Hoppa till huvudinnehållet

Knivskar bekant i huvudet på barnkalas – nu döms den 36-årige mannen

Publicerad:
Värmlands tingsrätt dömde på fredagen en 36-årig man till 18 månaders fängelse.
Värmlands tingsrätt dömde på fredagen en 36-årig man till 18 månaders fängelse. Foto: Johan Nilsson/TT

Festkvällen slutade med bråk utanför lokalen – och plötsligt knivhöggs en av männen. Nu döms hans kamrat till fängelse för dådet.

I mitten av juli i år anordnades ett barnkalas i en lokal i västra Värmland och när det började bli dags att tänka på refrängen uppstod bråk utanför lokalen. En 26-årig man, brottsoffret i den här historien, gick ut för att ta lite luft när en 36-årig man kom fram och tog stryptag på honom. Efter att en tredje person särat på duon fortsatte 36-åringen med verbala hot – bland annat ska han ha hotat med att knivhugga 26-åringen i magen med en kniv.

När 26-åringen så småningom beslutade sig för att gå hem så blev han på nytt attackerad av den andre mannen – som då hade beväpnat sig med kniv. 26-åringen har under rättegången påstått att han blev huggen i ryggen och i huvudet, även om han inte minns hur skadan i huvudet uppstod.

Gärningsmannens minnesbilder från händelsen är enligt domen få till antalet. Han har uppgett att han drack en del innan festen och fortsatte på det inslagna spåret väl på plats, så varför han började bråka med 26-åringen kan han helt enkelt inte svara på. Han minns däremot att ”de hamnade i handgemäng” och att han ”möjligen kan ha skadat honom”.

Tingsrätten konstaterade i fredagens dom att även om gärningen i sig var livsfarlig var så inte fallet med 26-åringens skador, och därmed nöjde man sig med att döma den 36-årige mannen till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel. Han ska även betala ett skadestånd på 82 800 kronor.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseMisshandelVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.