Hoppa till huvudinnehållet

Därför underpresterade San Moteur på V75 – starten på Färjestad i stor fara

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
San Moteur var inte på topp i lördags och nu vet man varför.
San Moteur var inte på topp i lördags och nu vet man varför. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

I lördags slutade San Moteur femma i Sundsvall Open Trot.

Prestationen var inte lika bra som förväntat och nu har man förklaringen till varför.

– Han hade slem i halsen och har åkt på en halsinfektion, berättar Håkan Arvidsson.

Inte helt oväntat blev det positionen utvändigt om ledande Hail Mary för San Moteur i loppet på Bergsåker i lördags.

Runt den sista kurvan såg San Moteur pigg ut men på upploppet blev han trött och släppte hästar förbi sig på ett sätt som han normalt inte gör.

– Direkt efter loppet blev jag till 99 procent säker på att allt inte stod rätt till med San Moteur. Han är vanligtvis väldigt snabb i sin återhämtning efter ett lopp men nu gick inte pulsen ner som den brukar göra. Man är alltid orolig innan man får ett svar på vad det är för fel, berättar Håkan Arvidsson.

Hände efter sista jobbet

Nu har San Moteur kollats upp av veterinär och en förklaring till den lite sämre insatsen finns.

– Han hade slem i halsen och har åkt på en halsinfektion. Det ska inte behöva hända men pulsen var perfekt efter det sista jobbet inför loppet så han måste ha åkt på infektionen efter det, berättar Arvidsson.

Inför loppet berättade Håkan att det var aktuellt med en start till innan storloppet på Solvalla den 14 oktober och att det var Eskilstuna den 16 september eller Unionstravet på Färjestad den 23 september som var aktuellt.

– Eskilstuna blir det absolut inte. Jag ska inte avfärda Färjestad helt och hållet, men det ligger nog för tajt i tid. Till 90 procents säkerhet blir det ingen start innan Solvalla, berättar Arvidsson.

Som avslutar:

– Det som är bra i sammanhanget är att San Moteur var fulljobbad innan starten på Bergsåker. Det innebär att vi inte har så långt upp till toppform igen när han väl blir frisk. Det första stora målet kommer i mitten på oktober och det absolut största målet är Prix d’Amerique i slutet av januari.

Artikeltaggar

Håkan ArvidssonSolvallaSportUnionstravetV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.