Hoppa till huvudinnehållet

Skördefesten avblåst – men flera gårdar håller öppet ändå: ”Det finns massor”

Publicerad:
Reporter Victoria Gund
Victoria Gund
victoria.gund@vf.se
Lene Magnusson på Sagagården kommer tillsammans med en handfull andra gårdar hålla öppet i helgen – trott att Skördefest på Värmlandsnäs officiellt är avblåst.
Lene Magnusson på Sagagården kommer tillsammans med en handfull andra gårdar hålla öppet i helgen – trott att Skördefest på Värmlandsnäs officiellt är avblåst.

Skördefesten på Värmlandsnäs är avblåst. Men det hindrar inte några gårdar att ändå hålla öppet för allmänheten till helgen.

– Det är skördetid och det finns massor, säger Lene Magnusson på Sagagården strax öster om Värmlandsbro.

Skördefest på Värmlandsnäs, som sedan starten växt sig till en årligt återkommande folkfest, skulle ha 20-årsjubilerat i år. Men regnet har gjort åkrar och gräsvallar mer än mättade med vatten och att lösa parkering för de massor, runt 15 000 – 20 000 personer som varje år besöker skördefesten under en och samma helg, är inte möjligt.

Foto: Magnus Carlsson

– Det är ju tragiskt, säger Lene Magnusson på Sagagården och fortsätter:

– På en del mindre stationer kanske man har köpt in råvaror för att kunna servera 500 till 1 000 personer under helgen, och så blir det ingenting. Så för många föreningar är det ju jättetragiskt.

Men av de runt 15 stationer som normalt brukar vara med på Skördefesten är det ett halvdussin gårdar som kommer hålla öppet ändå. Även om det inte får kallas för Skördefest på Värmlandsnäs.

Grön ko, Södra skane gård, Hjelleskate herrgård, Ekenäs, Karins rost och rosor och Sagagården har bestämt sig för att köra ändå.

– Hos mig är butiken öppen och det är bland annat mycket blommor och hantverk och det finns ett skafferi där man kan handla örter, kryddor och kryddblandningar, ost och korv, säger Lene Magnusson.

– Sen blir det bilutställning och ansiktsmålning och fiskedamm för barnen.

Exakta öppettider för finns att hitta på respektive gårds hemsida, hälsar hon.

– Det är lite olika vilka öppettider vi har, men man får hålla koll.

Artikeltaggar

BlommorButikerEkenäsHandelHantverkRåvarorSamhälleVärmlandsbroVärmlandsnäs

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.