Hoppa till huvudinnehållet

17-åring förde in fingrar i flickas underliv: ”Nu sitter jag säkert i skiten”

Publicerad:
En 17-årig pojke misstänks för sexuellt utnyttjande av barn, enligt ett åtal som lämnats till Värmlands tingsrätt.
En 17-årig pojke misstänks för sexuellt utnyttjande av barn, enligt ett åtal som lämnats till Värmlands tingsrätt. Foto: Helena Karlsson

17-åringen förde in fingrar i flickans underliv och vidrörde det med sitt könsorgan. Det enligt ett åtal som lämnats till Värmlands tingsrätt. Flickan var vid tillfället under 15 år och pojken åtalas därför för sexuellt utnyttjande av barn.

Händelsen utspelade sig på en mindre ort i Värmland i början av året.

I förhör har pojken berättat att han och flickan låg tillsammans med några vänner i en säng och att han ”fått signaler från hennes håll att hon ville göra någonting”.

Dagen efter hörde hon av sig och sa att hon tänkte anmäla det som hänt under natten.

”Då fick jag en ångestattack och tänkte, okej hon ville inte. Nu sitter jag säkert i skiten”, säger 17-åringen i förhör.

Han åtalas för att ”upprepat fört in ett eller flera fingrar” i flickans underliv samt ”vidrört målsägandens slida med sitt könsorgan.”

Åklagaren menar att 17-åringen genom sin handling kränkt flickan i att han genomfört samlag, eller annan sexuell handling som är jämförbar med samlag.

17-åringen förnekar brott.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrottBrott, lag och rättFörhörVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.