Hoppa till huvudinnehållet

Bostäder ersätter Coop-butik: ”Vi vill se en blandad bebyggelse”

Publicerad:
Det är tänkt att byggas bostäder på tomten på Kroppkärr där den tidigare livsmedelsbutiken ligger.
Det är tänkt att byggas bostäder på tomten på Kroppkärr där den tidigare livsmedelsbutiken ligger. Foto: Peter Bäcker

Politikerna gjorde tummen upp för att ersätta den tidigare Coop-butiken på Kroppkärr med bostäder.

Men vilken typ av bostäder som lämpar sig får bli en framtida fråga.

– Nämnden gjorde inget medskick, men nya styret har varit tydliga med att vi vill se en blandad bebyggelse i kommunen, säger Anders Tallgren (S)

Han är ordförande i stadsbyggnadsnämnden som i onsdags behandlade en begäran om en planändring för fastigheten Bältet 2 på Kroppkärr. Det är samma tomt som under många år huserade en livsmedelsbutik. Coop Värmland stängde butiken i februari och sålde fastigheten till företaget Kroppkärrshem AB.

– Tanken är att bygga rad- eller parhus i mindre skala, sade Magnus Andersson, projektledare i Karlstadhus i tisdagens VF.

Det är fastighetsbolagen Karlstadhus och Pråmkanalen som står bakom Kroppkärrshem.

Politikerna gav i onsdags tjänstemännen i uppdrag att rita på en plan för bostäder. Vilken typ av bostäder det blir får planprocessen utvisa.

– I mer utpräglade villaområden anser vi att man ska försöka med flerbostadshus och lägenheter för de som vill lämna villan. Samtidigt har vi respekt för att just den här tomten kanske inte lämpar sig för ett jättestort hus med Kroppkärrskyrkan som granne, säger Anders Tallgren.

Artikeltaggar

Anders TallgrenBostad och byggenBostäderButikerFastigheterKarlstadhusVillor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.