Hoppa till huvudinnehållet

Skickade sexmeddelanden till 12-åring – vägrade lämna telefonen till polisen

Publicerad:
Foto: Helena Karlsson

En 19-årig kille åtalas för sexuellt ofredande mot barn efter att, enligt åtalet, ha skickat meddelanden med sexuellt innehåll till en 12-årig flicka.

Själv menar han att han har blivit hackad – samtidigt som han hotar med självmord när polisen vill beslagta hans telefon.

I slutet av november och början av december 2022 ska en 19-årig kille, skriven i västra Värmland, ha skickat meddelanden till en 12-årig flicka – och flickans syster. Meddelandena ska ha bland annat ha handlat om att 19-åringen ville ha sex med den 12-åriga flickan.

Men när 19-åringen hämtades in på förhör förnekade han alltihop.

– Det stämmer inte. Jag har varit hackad på Instagram, Snapchat och Facebook under den tiden, säger han i förhöret.

Vägrar lämna telefonen

När han sedan informeras om att det finns beslut från åklagare om att söka igenom hans telefon sätter han sig på tvären.

– Jag tillåter inte det.

Förhörsledaren försöker förklara att han inte har något val, utan att de kommer att beslagta telefonen för IT-avdelningen att söka igenom.

– Jag är ingenting utan telefonen... då kan jag lika gärna ta livet av mig, säger han först.

Diskussionen fortsätter under förhöret men 19-åringen viker sig inte.

– Då får ni sätta mig i fängelse i så fall.

– Ni kommer hitta mig i fucking viadukten sen. Hängd. Så enkelt är det.

Förnekar trots spårning

Förhörsledaren går till slut vidare med sina frågor och tar upp faktumet att två bilder på 19-åringen har skickats till flickan – bilder som föreställer honom.

19-åringen bekräftar då att det mycket riktigt är han son syns på bilderna men hävdar fortsatt att det inte är han som har skickat varken bilder eller meddelanden till flickan eller hennes syster.

Förhörsledaren informerar honom då om att de har spårat IP-adressen, som meddelandena skickades från, hem till 19-åringens mamma.

– Men jag har inte varit inloggad, svarar han då.

– Hur kommer det sig då att vi kan IP-spåra det här till dig? undrar förhörsledaren.

– Jag är inte hackare, så jag vet inte.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFacebookFörhörInstagramSexuellt ofredandeSnapchatVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.