Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkt flygkrasch var kontrollerad eldning och en glidflygare

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

SOS Alarm fick på torsdagskvällen ta emot ett samtal om en misstänkt flygkrasch i Karlskoga. Enligt de första uppgifterna handlade det om ett mindre flygplan som skulle ha kraschat.

Uppgifterna visade sig dock vara mer eller mindre – tagna ur luften.

– Vi har haft en insats i Karlskoga, det stämmer, men det finns i nuläget inget som tyder på att ett plan har kraschat, säger Christina Hallin, polisens pressinformatör vid region Bergslagen.

Det var vid 20-tiden som SOS fick en påringning om att en privatperson sett ett mindre flygplan som framförts vingligt i luften ovanför Karlskoga.

– Och kort därefter observerades rök.

Slutsatsen blev att det förmodade planet hade kraschat.

Men så var inte fallet.

Christina Hallin, polisens pressinformatör
Christina Hallin, polisens pressinformatör Foto: LARS HEDELIN

– Röken kom från en kontrollerad eldning, och någon olycksplats har inte hittats. Sjö- och flygräddningscentralen har blåst av insatsen.

”Flygplanet” som observerades verkar av allt att döma ha varit en glidflygare som passerade i området.

– Vi har en patrull i område och måste ju var helt säkra på att inget ha hänt, men det finns alltså inget som tyder på att det skett en olycka, säger Christina Hallin.

Artikeltaggar

Christina HallinFlygplanKarlskogaOlyckorOlyckor och katastroferSOS AlarmTrafik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.