Hoppa till huvudinnehållet

Linn Perssons glädje: ”Ett steg närmare comeback”

Publicerad:
Linn Persson fortsätter sin resa mot en comeback efter dubbla operationer i vintras.
Linn Persson fortsätter sin resa mot en comeback efter dubbla operationer i vintras. Foto: Anders Wiklund/TT

Värmländska skidskyttedrottningen Linn Persson tar steg framåt i sin rehabträning.

Och här kommer ytterligare ett positivt besked för Torsbytjejen.

– Jag får följa med landslaget till Frankrike, utbrister hon.

Brorsson höll undan för Öberg: ”Ett härligt kvitto”

På måndagsförmiddagen samlas det svenska skidskyttelandslaget i Stockholm innan man några timmar senare tar flyger ner till Rivieran för höghöjdsläger i Font Romeu.

Det var länge osäkert om Linn Persson skulle följa med sina kollegor till de södra delarna av Frankrike, men nu har Torsbytjejen fått klartecken.

– Jättekul. Äntligen får jag ägna några dagar åt att träna och hänga med de andra, det är något som jag har saknat under min rehabperiod. Till slut blir det väldigt ensamt, så jag är väldigt glad över att få åka med och vara en del av gemenskapen som det ändå är på ett läger.

”Dagsformen avgör”

Linn Persson kommer till stora delar fortsätta sin individuella träningsplan som fystränaren Markus Bystedt lagt upp.

– Jag kan springa och cykla, men kommer nog inte vara med på alla gemensamma pass. Förmodligen blir det lite mer tid i gymmet för min del, det är lite finlir som jag måste få in. Men annars har jag tänkt mig att få in lite skytteträning, sen får vi se hur axeln mår. Det är dagsformen som kommer få avgöra, känns den sliten är det bättre att vila och göra något annat.

Det märks på 29-åriga Persson när VF-sporten når henne i Östersund att hon är exalterad över att följa med till Font Romeu.

Den ljumsk- och axeloperation hon gjorde i mars som lett till flera månaders rehabträning har gått som planerat.

– Jag är inte nära någon hundraprocentig form men att det känns bättre för varje dag som går är bara... Wow!

– Det ska bli skönt att komma iväg och förlänga sommaren lite, detta känns som ett steg närmare en comeback.

Har rehabträningen varit lättare mentalt med tanke på den succén du hade i fjol?

– Ja, kanske. Jag visste ju inför förra säsongen att jag skulle operera mig efter att den var slut, men sen är det klart att när det gick så bra så bevisade jag både för mig och alla andra att jag kan vara på den absolut högsta nivån. Det har gett mig lite lugn och ro, absolut.

Du verkar även ha tillbringat lite mer tid hemma i Värmland under sommaren?

– Ja, det har blivit mer än vanligt. På ett sätt har det varit härligt och hämta lite kraft och energi på hemmaplan, samtidigt blir man också avundsjuk på de andra som får träna och åka på läger. Det kan dock vara nyttigt att få lite distans och lägga fokus på andra grejer.

Artikeltaggar

Linn PerssonSK BoreSkidskytte

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.