Hoppa till huvudinnehållet

Dumper började brinna på skogsväg – gick inte att rädda: ”Helt övertänd”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Felix Hall

Räddningstjänst larmades till Djuvberget norr om Årjäng efter att en dumper fattat eld på en liten skogsväg. Fordonet gick inte att rädda.

Larmet inkom klockan 12.41.

– Två enheter från räddningstjänsten larmades till branden, men det tog lite tid för dem att komma fram. Fordonet började brinna på en skogsväg och vägen fram är ganska liten, säger Sören Gustavsson, teamledare på SOS Alarm.

Klockan 13.07 var första enheten framme.

– Dumpern är helt övertänd när de kommer fram och den brinner med öppna lågor. Räddningstjänsten får då istället se till så att elden inte sprider sig någon stans. Bara tio minuter efter att man anlänt har man fått på tillräckligt med vatten för att släcka branden.

På det brandhärjade området arbetade två enheter från räddningstjänsten.

– Nu bevakar man och har satt en prognos på en timme för att vara säkra på att det är helt släckt och att man då dränkt in området i tillräckligt med vatten.

”Återtände i däck”

Räddningstjänsten lämnade området klockan 14.25.

– Man fick en viss återtändning i ett däck så man fick stanna kvar ytterligare för att ta hand om det, men nu är ärendet helt avklarat, säger Ilona Lindholm, teamledare på SOS Alarm.

Ambulans larmades aldrig då det inte rörde sig om några personskador.

Fotnot: En dumper är en anläggningsbil med tippbart lastflak.

Artikeltaggar

ÅrjängBränderBrott, lag och rättOlyckor och katastroferSören GustavssonSOS Alarm

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.