Hoppa till huvudinnehållet

Förvarade död sambo i frysen – inte allvarligt psykiskt sjuk

Publicerad:
Foto: Helena Karlsson

Även det andra utlåtandet slår fast att mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox inte är allvarligt psykiskt sjuk.

Den man som under flera år förvarade sin döda sambo i en frysbox är inte allvarligt psykiskt störd, rapporterar bland andra P4 Värmland. Det innebär att han kan komma att dömas till fängelse när rätten inom kort meddelar sitt beslut.

Mannen misstänktes inledningsvis för att ha mördat sambon men den misstanken försvagades allt eftersom utredningen pågick bara för att till slut försvinna helt – däremot misstänks han fortfarande för bland annat grovt gravfridsbrott.

Den misstänkte mannen genomgick en psykiatrisk undersökning tidigare under rättegången – en undersökning som konstaterade att han var frisk. Mannens advokat begärde då ett yttrande från socialstyrelsens rättsliga som kom fram till samma slutsats som innan.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseFrysbox-falletRättegångar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.