Hoppa till huvudinnehållet

Blytung säsongsstart för Hellton – överkörda av topplag: ”Lite deppigt nu”

Publicerad:
Foto: Lisa Olaison

Hellton kämpade tappert men elitlaget Skövde blev en för svår nöt att knäcka i säsongspremiären i svenska cupen.

Slutresultatet skrev till 22-38 i Sundsta sporthall.

– Just nu är det lite deppigt, säger tränaren Torkel Björnstad efter förlusten.

De första tio minuterna var det ett Hellton som hade svårt att få till övergångarna utan boll, medan Skövde som förväntat öppnade matchen starkt. Värmländskorna som till vardags är hemmahörande i division 2 spelade sig in i matchen allteftersom.

När Hellton stressade Skövde lyckades de flera gånger erövra boll och fick igenom en och annan övergång som resulterade i mål. Mittnian Elsa Bäckstrand visade definitivt framfötterna och var en bidragande faktor till att Hellton endast befann sig i ett 19-13-underläge efter första halvlek.

– Vi bra med fram till de sista sex minuterna i den första, då tappade vi ett gäng onödiga. Sedan när de vill springa så hittar de en växel till.

Straffade direkt

Elsa Bäckstrand styrde anfallsspelet medan Skövde gick ned till ett 6-0 försvar i den andra halvan av matchen. Flermålskytten stod för två snabba reduceringar, varav den ena gjordes på straff.

Tyra Arvesjö mellan hemmastolparna var allt annat än arbetslös. Skövde bröt och levererade boll fort och noterades för ett par kontringsmål.

– Så fort vi gör ett tekniskt fel så får vi ett mål bakåt och det är det som gör att det springer iväg. Det är ett bättre lag, men det klart vi hade velat hålla ned siffrorna.

Gästernas defensiva försvarsspel ställde till det för Hellton. Niometrarna orkade inte hitta ut till kanterna samtidigt som de blev ett mer en mot en spel.

Trots ett massivt publikstöd ville de sig inte för Hellton, Skövde kunde enkelt spela hem segern.

– Vi gör en ganska bra match, de straffar oss på ett sätt som vi inte är vana vid.

Artikeltaggar

HandbollIF HelltonTorkel Björnstad

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.