Hoppa till huvudinnehållet

Man misstänks ha kört bil utan körkort – påstod att ”Morgan” skjutsade honom

Publicerad:
Polis stoppade en man som körde bil utan körkort. Men mannen hävdar att han blev skjutsad av ”Morgan”
Polis stoppade en man som körde bil utan körkort. Men mannen hävdar att han blev skjutsad av ”Morgan” Foto: Oscar Olsson/ TT

En man i 35-årsåldern från östra Värmland är misstänkt för grov olovlig körning. Mannen nekar till brott och säger att det var ”Morgan” som körde bilen.

Det var i våras som den misstänkte stoppades av polispatrull på E45 vid Edsvalla. Det visade sig att mannen saknade körkort. I förhör har han nekat till att det var han som körde bilen. I stället säger han att det var ”Morgan” som satt vid ratten och att mannen skjutsats på E45 av ”Morgan”. Mannen kunde dock inte uppge sin hemlige kompis kontaktuppgifter eller bostadsadress.

Trots att 35-åringen inte säger sig vara skyldig godtar han ett strafföreläggande. Mannen har tidigare dömts för samma brott och därför anses förseelsen som grov.

Åtalad för sjöfylleri

Han har åtalats för tre andra brott vid Värmlands tingsrätt: tillgrepp av fortskaffningsmedel, sjöfylleri och ringa narkotikabrott.

Detta efter att han i juni ska ha tagit en motorbåt i Kristinehamn och kört ut med den på Vänern. Samtidigt ska mannen ha varit så påverkad av narkotika att han inte kunde styra båten på ett säkert sätt.

I förhör har 35-åringen erkänt tillgrepp av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott, men förnekar sjöfylleri.

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott, lag och rättE45KristinehamnNarkotikabrottOlovlig körningTillgrepp av fortskaffningsmedelVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.