Hoppa till huvudinnehållet

Björklund om tunga trion och straffarna: ”Fick skyffla både puck och snö”

Publicerad:
Henrik Björklund lyckades inte överlista Adam Werner.
Henrik Björklund lyckades inte överlista Adam Werner. Foto: HP Skoglund

Färjestad kan matcha en av SHL:s tyngsta kedja denna säsong.

Henrik Björklund, Linus Johansson och Victor Ejdsell är Karlstadslagets tre tyngsta forwards – och var lagets vassaste enhet mot Malmö.

– Vi gjorde det riktigt bra, konstaterar Henrik Björklund.

Formstarke Nyström fick arenans största jubel: ”Den funkar fortfarande”Tunga ben hos Färjestad – Malmö tog revansch: ”De visade 279 kilo FBK-hjärta”

Assisterande tränaren Thomas Rhodin hintade efter onsdagsträningen om att vi kunde få se en hel del trötta ben hos vissa spelare efter lagets tuffa träningsvecka.

Men att värmlänningarna skulle stå för flera individuella misstag i egen zon under de första 20 minuterna, det var under all kritik, menar Henrik Björklund.

– Visst, det var lite trötta ben men det är inte därför vi var dåliga. Jag tycker vi ska kunna vara bättre redo och göra saker bättre även fast vi har trötta ben. Det kommer komma många matcher i vinter där vi har mjölksyra så det är inget vi får skylla på.

Henrik Björklund var inte nöjd med förstaperioden.
Henrik Björklund var inte nöjd med förstaperioden. Foto: HP Skoglund

– Nej, för dålig förstaperiod men efter det rycker vi upp oss och förtjänar till slut att kanske vinna.

”Vet vad vi vill”

FBK hade vaskat om i samtliga formationer gentemot Strömstad Hockey Classic och den enheten som kanske imponerade mest av alla var trion med Henrik Björklund, Linus Johansson och Victor Ejdsell som flera gånger om skapade oro i Malmözonen.

– Det var många gånger som vi fick ner pucken djupt och körde på dem, jag tycker vi gjorde det riktigt bra för att vara första matchen ihop. Vi vet vad vi vill spela för typ av spel och när vi väl får fast pucken är vi starka.

Linus Johansson, en av många spelare med trötta ben.
Linus Johansson, en av många spelare med trötta ben. Foto: HP Skoglund

– Det finns en del smådetaljer att slipa på, men det kommer komma längs vägen. Vi får se om vi får chansen att bygga vidare på detta.

Svårbemästrad is

Henrik Björklund var även en av nio straffskyttar som hade svårt att behärska underlaget efter tre perioden och en förlängning.

– Jag visste att det var dålig is och försökte göra det enkelt för mig, men det är klart att det blir lite svårare när man får skyffla både pucken och snön, ler ”Björka”.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrHenrik BjörklundIshockeyLinus JohanssonVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.