Hoppa till huvudinnehållet

45-åring spottade på kvinna och tryckte ihop hennes ansikte

Publicerad:
En man i 45-årsåldern döms till fängelse efter att ha misshandlat och en kvinna och kontaktat henne trots att han belagts med kontaktförbud.
En man i 45-årsåldern döms till fängelse efter att ha misshandlat och en kvinna och kontaktat henne trots att han belagts med kontaktförbud. Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen kastade sig över kvinnan, spottade på henne och tryckte ihop hennes ansikte. Nu döms han till fängelse av Värmlands tingsrätt.

Mannen, hemmahörande på en ort i östra Värmland, delgavs besöksförbud mot kvinnan i mitten av april i år. Trots det fortsatte han att uppsöka henne på flera olika sätt.

Bland annat kontaktade han henne genom att upprepade gånger skriva meddelanden till henne. Men han nöjde sig inte med det. Han kom dessutom hem till hennes lägenhet, bankade på dörren, ropade i brevinkastet och tog sig in i lägenheten där han gav sig på henne genom att sätta eller lägga sig på henne, spotta på henne och trycka ihop hennes ansikte.

Mannen, som är i 45-årsåldern, döms av Värmlands tingsrätt för misshandel, flera fall av överträdelse av kontaktförbud samt narkotikabrott.

För detta får han avtjäna ett fängelsestraff på tre månader och 14 dagar. Han ska också betala ett skadestånd till kvinnan om 21 000 kronor.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseKontaktförbudMisshandelNarkotikabrottVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.