Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnan på plats – och Alvin vann sista Jonas Blixt Invitational: ”Överraskad”

Publicerad:
Från vänster: Hannes Ericsson, Hammarö GK (vinnare B-klass), Zacharias Woronin, Årjängs GK (vinnare C-klass), Alvin Kihlgren, Hammarö GK, (vinnare A-klass), och Jonas Blixt.
Från vänster: Hannes Ericsson, Hammarö GK (vinnare B-klass), Zacharias Woronin, Årjängs GK (vinnare C-klass), Alvin Kihlgren, Hammarö GK, (vinnare A-klass), och Jonas Blixt. Foto: Anton Edman

Alvin Kihlgren från Hammarö GK vann A-klassen på Jonas Blixt Invitational, och den 39-årige golfstjärnan Blixt var på plats på sin juniortävling som nu tar en paus.

– Att jag ens får vara med är kul för egen del, och att få se alla glada juniorer och all talang som finns, säger Jonas Blixt.

”En juniortävling med PGA-tourkänsla”.

Så beskrivs Jonas Blixt Invitational av arrangörsklubben Hammarö GK och 2023-upplagan var tioårsjubileum för den populära tävlingen. Hammarösonen Jonas Blixt, med tre vinster på PGA-touren genom åren, fanns på plats på Hammarö GK och som så många andra hade han ett leende på läpparna.

– Som jag sa vid prisutdelningen är det jag som glider in här på ett bananskal på ett sätt. Det är kommittén (på Hammarö GK) som har gjort det mesta av jobbet, säger Jonas Blixt och fortsätter summera:

– Att jag ens får vara med är kul för egen del, och att få se alla glada juniorer och all talang som finns. Det är jättekul att det kanske kan sporra andra att fortsätta spela golf eller vad de nu vill liksom. Vi försöker ge lite extra på den här juniortävlingen jämfört med andra. Lite guldkant, som exempelvis fria bollar på rangen, fri mat och ett bättre prisbord hoppas vi.

– Det här är en höjdardag för mig, att få se alla här. Jag kommer själv ihåg när jag var en knatte och försökte vinna juniortävlingar.

Hugo Ericsson från Hammarö GK slutade på andra plats i A-klassen.
Hugo Ericsson från Hammarö GK slutade på andra plats i A-klassen. Foto: HP Skoglund

”Vi tar en liten paus”

Den tionde upplagan av Jonas Blixt Invitational blev alltså även den sista, just nu i alla fall.

– Att det blev tio år med den här juniortävlingen var inte meningen från början tror jag. Det bara blev så. Nu känner vi kanske att det varit mycket jobb, speciellt för kommittén. Så vi tar en liten paus med tävlingen nu och ser vad som händer, berättar Jonas:

– Vi vet inte om vi kommer ta upp tävlingen igen. Det vore roligt för min egen del att kunna hjälpa till lite mer än vad jag har gjort, och även veta om att jag är hemma på Hammarö när den spelas. Så nu tar vi det lite lugnt ett tag som sagt och så får vi se vad som sker i framtiden. Tio år blev ett bra jubileum att avsluta på.

”Jag fick min revansch”

Alvin Kihlgren från Hammarö GK vann A-klassen med två slag före klubbkompisen Hugo Ericsson, och hemmaspelaren Emil Savolainen slutade på tredje plats.

– Det känns överraskande, jag trodde inte det här när jag åkte hit i morse. Det känns också kul såklart, konstaterar Alvin:

– Jag har varit med de senaste två åren och första året var jag i ledning efter 18 hål men spelade inte bra sista nio. Men i dag fick jag revansch!

39-årige golfstjärnan Jonas Blixt var på plats för tionde upplagan, och kanske den sista, av juniortävlingen Jonas Blixt Invitational. Från vänster: Emil Savolainen, Hugo Eriksson, Philip Ros, Damian Dvorak, Elias Lindahl, Jonas Blixt, Alvin Kihlgren, Hannes Eriksson, Zacharias Woronin, Maja Lindelöf.
39-årige golfstjärnan Jonas Blixt var på plats för tionde upplagan, och kanske den sista, av juniortävlingen Jonas Blixt Invitational. Från vänster: Emil Savolainen, Hugo Eriksson, Philip Ros, Damian Dvorak, Elias Lindahl, Jonas Blixt, Alvin Kihlgren, Hannes Eriksson, Zacharias Woronin, Maja Lindelöf. Foto: Anton Edman

Alvin var även väldigt glad över att få surra lite med Jonas Blixt.

– Tidigare har jag typ bara sagt tack till honom efter någon tävling. Nu fick jag prata lite mer med honom och det var häftigt.

Tät toppstrid

I B-klassen blev det seger för Hammarö GK:s Hannes Ericsson. Maja Lindelöf, Karlstad GK, kom på andra plats med samma totalscore, och Hannes kammade alltså hem vinsten tack vare lägre hcp. Philip Ros, Hammarö GK, nöp tredjeplatsen.

– Tvåa känns bra. Jag trodde att jag skulle sluta trea, säger en glad och överraskad Maja Lindelöf.

Zacharias Woronin, Årjängs GK, fick vinstjubla i C-klassen. Elias Lindahl, Hammarö GK, slutade på andra plats och Damian Dvorak, Sommarro GK, blev trea.

”Vi är jättenöjda”

Lillemor Nordenhammar var Tournament Director på Jonas Blixt Invitational 2023.

– Vi är jättenöjda. Det har varit fantastiskt och vi har pratat om att vi fick ju så fint väder. Vi är väldigt nöjda och allt blir väldigt mycket enklare när solen skiner.

 • Lina Pettersson, Örebro City Golf & Country Club.
  Lina Pettersson, Örebro City Golf & Country Club. Foto: HP Skoglund
 • Alfred Engström-Linder från Hammarö GK.
  Alfred Engström-Linder från Hammarö GK. Foto: HP Skoglund
 • Robin Jogeryd, Hammarö GK, Casper Larsson, Hammarö GK och Oskar Höglund, Bryngfjordens GK.
  Robin Jogeryd, Hammarö GK, Casper Larsson, Hammarö GK och Oskar Höglund, Bryngfjordens GK. Foto: HP Skoglund
 • Karl Frykler från Sommarro GK.
  Karl Frykler från Sommarro GK. Foto: HP Skoglund
 • Hampus Ericsson, Hammarö GK.
  Hampus Ericsson, Hammarö GK. Foto: HP Skoglund

Artikeltaggar

Bryngfjordens GKGolfHammarö GKJonas BlixtKarlstad GKSommarro GK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.